СУЛТАНКА ПЕТРОВА: ПОСТИГАНЕТО НА ВИСОКИ РЕЗУЛТАТИ Е СВЪРЗАНО С ПРИВЛИЧАНЕТО НА НАЙ-ДОБРИТЕ КАДРИ

petrowaДнес бизнесът осъзнава във все по-голяма степен, че постигането на високи резултати е свързано с привличането на най-добрите кадри, с подобрен имидж на предприятието, с повече морал в стопанската дейност, повече солидарност, ако искаме всички да градим едно добро място за живеене за нас и нашите деца. Това каза зам.-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова на форум „Моят успех - Корпоративна социална отговорност - устойчиво развитие за българския бизнес“.

 

Оценявам високо ролята на българския бизнес и медии за преодоляването на предизвикателствата в социалната сфера, пред които е изправено обществото ни, особено в резултат на кризата, предизвикана от разпространението на COVID-19. Преди малко повече от година МТСП разработи Стратегия за Корпоративна социална отговорност (КСО), а пандемията разкри рядко използвани и недооценени посоки за развитието й. Те са свързани, както с  пренастройките за работа в дигитална среда, така и в инициативи, насочени към подобряване на живота и здравето на наши съграждани, изпаднали в затруднение, обясни зам.-министър Петрова.

 

По думите й развитие на конкретни, целенасочени политики, свързани с подобряване на качеството на живот на българските граждани остава приоритет при реализирането на Стратегията за корпоративна социална отговорност и намира израз и в редица нови инициативи на министерството на труда и социалната политика. „Общата цел на тези социални политики е ползите от доброто икономическо развитие да достигнат до всеки един член на обществото, да се съчетаят интересите на бизнеса, работниците, служителите и останалите граждани за подобряване на конкурентоспособността на българската икономика, преодоляване на неравенствата и предизвикателствата на COVID-19 и, в крайна сметка, съществено повишаване качеството на живот и средата, която обитаваме“, допълни Петрова.

 

важна информация