Министър Донев и посланикът на Алжир Латифа Беназза обсъдиха сътрудничеството в областта на социалната сигурност

aljir

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев и посланикът на Алжир в България Латифа Беназза обсъдиха засилването на партньорството между двете държави чрез продължаване на работата по подготовка на Меморандум за разбирателство  и насърчаване на сътрудничеството в областта на труда, заетостта и социалната сигурност.

Подписването на спогодба в тази сфера би дало тласък на двустранните институционални контакти и ще доведе до подобряване на взаимодействието и в други сфери от взаимен интерес като образованието, културата, туризма. Това ще бъде предпоставка за засилване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена, което ще е ползотворно за България и Алжир, каза вицепремиерът Гълъб Донев. 

Той благодари на посланик Латифа Беназза за успешния мандат и за приноса й в надграждането на приятелските отношения между двете страни. Двамата изразиха надежда, след като премине пандемичната обстановка, да бъде подновена дейността на Смесения комитет за икономическо и научно-техническо сътрудничество между България и Алжир.

важна информация