Информационни дни за социалното осигуряване ще се проведат за българите в Кипър на 22 и 23 юни

photo-of-man-holding-a-book-927022

 

 

Българската общност в Кипър ще може да получи информация в сферата на социалното осигуряване по време на организираните от Службата по трудовите и социални въпроси към МТСП и Посолството на България в Никозия виртуални информационни дни на 22 и 23 юни 2021 г. В събитието ще участват експерти на Националния осигурителен институт и Националната здравно-осигурителна каса.

 

Гражданите ще могат да се информират за процедурите и практическите стъпки за потвърждаване на осигурителни периоди за безработица, пенсия и здравеопазване, за ползване на обезщетения и активиране на здравно-осигурителен статус при завръщане в България.

 

По време на събитието ще се предоставят и индивидуални консултации от експерт от Министерство на труда, социалните услуги и социалното осигуряване на Република Кипър.

 

Участниците ще могат да получат информация и съдействие за получаване на осигурителни обезщетения по кипърското законодателство. Ще бъдат разяснени и спецификите при изчисляване на осигурителните периоди съгласно кипърското законодателство.

 

Регистрирането за участие се осъществява след контакт по електронна поща с ръководителя на Службата по трудовите и социалните въпроси Димитър Божилов на електронен адрес social_bgembass@abv.bg и тел. 0030 210 6744680.

важна информация