НОВИНИ


НОВИНИ


 

SAVE THE DATE!ПОНЕДЕЛНИК, 16.04.2018 г.

МЯСТО: Wirtschaftskammer Österreich |Wiedner Hauptstraße 63 / 1040 Wien / Зала 7

ЧАС: 14.00-16.00 (Регистрацията започва в 13.30 часа)

 

ИНФОРМАЦИОНЕН ДЕН ЗА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ, САМОСТОЯТЕЛНО ЗАЕТИ КАТО ЛИЧНИ АСИСТЕНТИ

На 16 април 2018 г. Стопанската камара на Австрия съвместно със Службата по трудови и социални въпроси към Посолството на Република България във Виена организират информационен ден за български граждани, самостоятелно заети като лични асистенти (болногледачи).

Целта на събитието е австрийската камара да информира своите членове за техните права и задължения, както и да получи обратна връзка от тях за често срещани проблеми и препятствия в работата им. Участниците ще имат и възможност да актуализират своите познания директно от представители на осигурителната институция, отговорна за самостоятелно заети лица, а именно Sozialversicherungsanstalt der gewerblichen Wirtschaft (SVA).

Информационният ден е част от инициативите на Министерство на труда и социалната политика и Посолството на Република България във Виена да поддържат постоянна комуникация с българските общности и да ги държат информирани за правата и задълженията им при осъществяване на правото им на свободно движение в рамките на Европейския съюз.

По време на събитието ще бъде осигурен симултанен превод, който ще улесни достъпа на присъстващите до необходимата информация на майчин език.

NB!С оглед по-гладката организация, молим за Вашата предварителна регистрация до 30 март 2018 г. чрез кратко съобщение на следния електронен адрес: socialau@embassybulgaria.at или на телефон: 0043 1 505 31 13. В случай че не можете да присъствате, молим да ни информирате възможно най-скоро на посочения електронен адрес.

Лице за контакт и повече информация:

Божидара Бочева, ръководител на Служба по трудови и социални въпроси към Посолството на Република България

Тел. 0043 1 505 31 13

Електронна поща: socialau@embassybulgaria.at

  • Ипрати на приятел

EN ISO 9001:2008 "Административно обслужване на физически и юридически лица"


© 2014 Официална страница на Министерството на труда и социалната политика на Република България
Vidin Vidin