Архив от дата:

.


България и Швеция ще продължат сътрудничеството си в социалната политикаМинистърът на труда и социалната политика Бисер Петков се срещна с извънредния и пълномощен посланик на Швеция Луизе Бергхолм. Основните теми в разговора бяха продължаването на сътрудничеството между двете страни в областта на заетостта и социалната политика и предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС през първата половина на 2018 г. 
 
Министър Петков и посланик Бергхолм дадоха висока оценка на досегашното сътрудничество между България и Швеция в областта на социалната политика. Двамата изразиха увереност, че ползотворните контакти и добрият диалог между двете страни ще продължат да се развиват. Продължаването на работната програма за двустранното сътрудничество между България и Швеция ще е сред акцентите при предстоящото посещение на държавния секретар на Министерството на здравеопазването и социалните въпроси на скандинавската страна Пернила Баралт в София през октомври. 
 
Министър Петков запозна шведския посланик с приоритетите на България по време на председателството на Съвета на ЕС в областта на заетостта и социалната политика и представи главните събития от неговия календар.
 
Основните теми, които страната ни ще постави в центъра на европейските дебати през първата половина на 2018 г., са бъдещето на труда, възможностите за подкрепа от Европейския социален фонд след края на програмния период 2014-2020 г., политиките за ранно детско развитие и за хората с увреждания.  • Ипрати на приятел

EN ISO 9001:2008 "Административно обслужване на физически и юридически лица"


© 2014 Официална страница на Министерството на труда и социалната политика на Република България