Архив от дата:

.


Заместник-министър Сачева: Усилията за насърчаване на равенството между жените и мъжете трябва да продължатУсилията за насърчаване на равенството между жените и мъжете трябва да продължат, за да може българското общество да се развива демократично и устойчиво. Това каза заместник-министър Деница Сачева при откриването на кръгла маса на тема „Насърчаване икономическата активност на жените: постижения и предизвикателства“.

Целта на форума, който се организира от Министерството на труда и социалната политика с участието на шведското Министерство на здравето и социалните въпроси, е обмяна на добри практики между България и Швеция в областта на равенството между половете.

Заместник-министър Сачева посочи, че България е постигнала напредък в равнопоставеността между жените и мъжете с целенасочени действия за намаляване на разликите в заплащането, заетостта, образованието и научно-изследователската дейност между половете.

Същевременно индексът на равнопоставеност между жените и мъжете у нас е 38,5% и все още е далеч от максималните 100%, които отчитат пълно равенство. Затова е необходимо активните мерки и действия за подобряване на законодателството и практиките в тази област да продължат, каза Сачева. Със своя най-висок общ индекс от 74,2%, Швеция заслужава нашите искрени поздравления, добави тя.

Във форума участва и посланикът на Швеция Луизе Бергхолм. Тя отбеляза, че България и Швеция са изправени пред сходни предизвикателства пред постигането на икономическо равенство между жените и мъжете и добави, че преодоляването на тези проблеми ще донесе икономически ползи за обществото.
  • Ипрати на приятел

EN ISO 9001:2008 "Административно обслужване на физически и юридически лица"


© 2014 Официална страница на Министерството на труда и социалната политика на Република България