Архив от дата:

.


Министър Русинова: Бъдещето на труда, ранното детско развитие и политиките за хората с увреждания предлагаме да са социалният фокус на българското председателство на ЕСДобрата координация между триото Естония, България и Австрия е от голямо значение при подготовката на предстящото председателство на ЕС. Около това разбиране се обединиха по време на срещата си в Брюксел министър Зорница Русинова, австрийският й колега Алоис Щьогер и естонският министър на здравеопазването и труда Евгени Осиновски. По време на разговора министър Русинова изтъкна значението на сътрудничеството межу трите държави и добрата комуникация с ЕК.

Министър Русинова акцентира върху темите, които България предлага да бъдат приоритетни в социалната сфера по време на председателството. Бихме искали да се фокусираме върху бъдещето на труда, ранното детско развитие и политиките за хората с увреждания, заяви Русинова. Като друга ключова тема тя посочи Европейския социален фонд в контекста на възможностите за провеждане на по-нататъшни реформи. Тези теми трябва да се обсъждат и във връзка с инициативата Европейския стълб за социални права, добави Русинова.

Министър Зорница Русинова изрази позиция относно социалния стълб и по време на редовното заседание на Съвета по заетост, социална политика, здравеопазване и потребителски въпроси. Според Русинова постигането на баланс между спецификите на държавите-членки и ЕС може да осигури устойчива социална закрила. Министърът добави, че сред целите следва да бъде намаляването на бедността и подкрепата за уязвимите групи. Друга важна част от европейския стълб следва да бъде и създаването на повече възможности за заетост, каза в заключение министър Русинова.
  • Ипрати на приятел

EN ISO 9001:2015 "Административно обслужване на физически и юридически лица"ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
© 2014 Официална страница на Министерството на труда и социалната политика на Република България