Архив от дата:

.


Министър Русинова: Работим за цялостна ревизия на стандартите за социалните услугиРаботим за цялостна ревизия на стандартите за социалните услуги, заяви министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова по време на организираната от КНСБ кръгла маса по темата. В дискусията участваха представители на общините, държавната администрация, социалните заведения и синдикатите.

 

Според Русинова е необходимо ясно насочване на средствата към най-нуждаещите се и ясна дефиниция на услугите. Министърът акцентира върху подготовката на нов Закон за социалните услуги. Русинова отбеляза още дейността по следващия етап от деинституционализацията, както и доразвиването на приемната грижа. Посочи, че е важно и подобряването на услугите за възрастните хора, както и подкрепата за работещите в системата.

 

"Ще разчитам на силна експертиза и на добрата воля да си свършим работата", обърна се Русинова към участниците в дискусията. Тя беше категорична, че в съвместен диалог могат да се намерят най-добрите решения. Министърът отбеляза още, че по оста за социално включване  на Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. България разполага с 658 млн. лв. 40% от тези средства са договорени, а 65% - са програмирани, каза Русинова. Тя акцентира и върху други инструменти за финансиране на социални проекти като Фонд „Социална закрила“ и проект „Красива България“.

 

 
  • Ипрати на приятел

EN ISO 9001:2015 "Административно обслужване на физически и юридически лица"ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
© 2014 Официална страница на Министерството на труда и социалната политика на Република България