Архив от дата:

.


80 млн. лв. ще бъдат насочени за подобряване качеството на работните места и повишаване на производителността на труда в предприятията„80 млн.лв. ще бъдат отпуснати за подобряване качеството на работните места и производителността на труда в българските предприятията. Това ще стане възможно със старта на една от най-очакваните схеми през новия програмен период на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ – „Добри и безопасни условия на труд“. Това е обновена програма, която за разлика от предишната, която беше действаща през стария програмен период, има още по-голям фокус към нуждите на реалния бизнес и актуалните предизвикателства на пазара на труда.“ Това обяви заместник-министър Зорница Русинова, по време на работна среща, организирана от Българския икономически форум.

 

В изказването си тя подчерта, че  схемата „Добри и безопасни условия на труд“ ще стартира до края на годината  и има за цел  подобряване на  работната среда, организацията на труд и управлението на човешките ресурси в българските компании. „През следващата седмица ще пуснем насоките за кандидатстване и ще започнем да  събираме проектопредложенията“, обясни още тя. 

 

По време на работната среща заместник-министър Русинова постави акцент и върху две нови операции, които ще започнат през следващата година. 50 млн. лева са предвидени за обучение и  квалификация на заети кадри в предприятията по схемата „Обучение за заети лица“, подчерта още тя. „Изцяло новата схема, свързана със специфичните обучения, ще подпомага работодателите да обучават персонала в предприятията, спрямо специфичните изисквания на конкретните дейности“, подчерта още тя.

 

Повече подробности на страницата на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ -  http://ophrd.government.bg/
  • Ипрати на приятел

EN ISO 9001:2015 "Административно обслужване на физически и юридически лица"ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
© 2014 Официална страница на Министерството на труда и социалната политика на Република България