Архив от дата:

.


Министър Сачева: Работим целенасочено за подобряването на демографската ситуация в страната„Правителството работи целенасочено за подобряването на демографската ситуация в страната чрез регионални политики. Поставяме основен акцент върху образованието, здравеопазването, жизненото равнище и в частност повишаването на доходите и минималната пенсия“. Това каза министърът на труда и социалната политика Деница Сачева на Национална среща по демографските въпроси и предизвикателства в МТСП.

 

„Застаряването на населението, промяната във възрастовата му структура, мобилността и миграцията са основните предизвикателства в Европа“, отбеляза Сачева и допълни, че демографските политики трябва да са насочени към удължаване продължителността на живота на населението, като в същото време да са съобразени с навлизането на технологиите и процесите на дигитализация. Според нея балансът между личния и професионален живот и мобилността на трудовия пазар са от особена важност.

 

Експертите отчитат устойчива тенденция за връщането на млади българи в страната, като по този начин се увеличава делът на младото квалифицирано население, отчете доц. Георги Бърдаров от СУ „Св. Климент Охридски“. По данни на НСИ положителни тенденции са увеличението на средната продължителност на живота на населението (74 г.) и средният брой деца, родени от една жена (1,6 деца).
  • Ипрати на приятел

EN ISO 9001:2015 "Административно обслужване на физически и юридически лица"ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
© 2014 Официална страница на Министерството на труда и социалната политика на Република България