Архив от дата:

.


Зам.-министър Петрова: Има голямо търсене на квалифицирани млади хора на пазара на трудаИма голямо търсене на квалифицирани млади хора на пазара на труда. През последните две години средната заплата нарасна с близо 10% на годишна база и това е сериозен мотив да задържим образованите младежи в България. Това заместник-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова днес на откриването на изложението за професионално развитие на млади хора „Кариерен кошер“. Събитието се организира в Интер Експо Център от сдружение „Тук-там“.

 

По данни на Евростат за юни т.г. младежката безработица при хората до 24 г. е по-ниска от средните нива на ЕС. За България тя е 12 % при 14.1% за ЕС.  Страната ни е на челно място в ЕС и по участие на жени и момичета в IT-сектора с близо 30%  при средни  за ЕС 17%. Министерството на труда и социалната политика подкрепя младежите чрез включването им различни програми и мерки за стажуване, заетост и обучение, обясни зам.-министър Султанка Петрова.

 

Тя напомни, че МТСП в партньорство със сдружение „Български кариерен форум“ проведе няколко кариерни изложения за българи в чужбина, за да насърчи тяхното завръщане. На 5-ти октомври предстои кариерен форум в Хага. Такива вече са реализирани във Виена, Лондон, Кьолн и Мюнхен.
  • Ипрати на приятел

EN ISO 9001:2015 "Административно обслужване на физически и юридически лица"ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
© 2014 Официална страница на Министерството на труда и социалната политика на Република България