Архив от дата:

.


Министър Петков се срещна с посланика на Швейцария Мюриел КоенМинистърът на труда и социалната политика Бисер Петков се срещна с посланика на Щвейцария Мюриел Коен. По време на разговора двамата обсъдиха теми от общ интерес и очертаха възможностите за продължаване на сътрудничеството в бъдеще. 
 
Министър Петков и посланик Коен оцениха високо полезността на проектите в областта на институционалното партньорство и интеграцията на малцинствата от Програмата за сътрудничество между България и Швейцария, в които МТСП участва активно. Два от тях са Българо-швейцарската програма за подкрепа на социалното включване на роми и други уязвими групи за периода 2013-2019 г. и проекта „Домашни грижи за независим и достоен живот“, в рамките на който се предоставят здравни и социални услуги за възрастни хора с хронични заболявания и трайни увреждания в техните домове.
 
Надявам се да продължим да развиваме сътрудничеството между България и Швейцария във всички области и в частност в социалната политика и пазара на труда, каза министър Петков. Той запозна посланик Коен със законодателните инициативи на министерството за подготовка на законодателство за гарантиране на правата на хората с увреждания.
 
Двамата обсъдиха още предизвикателствата на пазара на труда, възможностите за преодоляване на недостига на кадри и необходимостта от стимулиране на инвестициите в човешкия капитал. В този контекст министър Петков запозна посланик Коен с политиките на правителството за повишаване на доходите на българските граждани.  • Ипрати на приятел

EN ISO 9001:2015 "Административно обслужване на физически и юридически лица"ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
© 2014 Официална страница на Министерството на труда и социалната политика на Република България