Архив от дата:

.


Министър Петков участва в отбелязването на Деня на металургаМинистърът на труда и социалната политика Бисер Петков участва в честванията по случай Деня на металурга и 60-годишния юбилей от създаването на медодобивния завод „Аурубис България“ в град Пирдоп.  
 
Металургията има водеща роля в икономиката на страната. От нейното развитие до голяма степен зависи развитието на почти всички останали стопански отрасли - машиностроене, енергетика, строителство и др. Инвестициите в околна среда позволиха днес да имаме модерно производство, което не застрашава околната среда, каза министър Петков в приветствието си към участниците в събитието.
 
Той посочи, че независимо, че секторът на металургията е с висок производствен риск, се наблюдава трайна тенденция към намаление на общия брой на трудовите злополуки. За десет години броят на инцидентите на работното място се е понижил повече от три пъти, отбеляза министър Петков.
 
През 2008 г. в икономическа дейност „Производство на основни метали“ са допуснати 97 злополуки на работното място, докато през 2017 г. броят им е 38. По данни на Националния статистически институт средната брутна месечна работна заплата в производството на основни метали е по-висока от средната за страната и продължава да нараства. 
 
Министър Петков поздрави ръководството на „Аурубис“ за провежданата социално отговорна политика и отношението към обществото, природните ресурси и околната среда. Той пожела на всички металурзи здраве и сили за справяне с предизвикателствата в трудната, но уважавана професия.  • Ипрати на приятел

EN ISO 9001:2015 "Административно обслужване на физически и юридически лица"ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
© 2014 Официална страница на Министерството на труда и социалната политика на Република България