Архив от дата:

.


НСИХУ подкрепи проекта на Закон за хората с уврежданияНационалният съвет за интеграция на хората с увреждания (НСИХУ) подкрепи проекта на Закон за хората с увреждания, подготвен от Министерството на труда и социалната политика. Резултатът беше обявен след края на неговото заседание от министъра на труда и социалната политика и председател на съвета Бисер Петков на брифинг с омбудсмана Мая Манолова, заместник-председателя на НСИХУ Адриана Стоименова и Мая Стоицева, представител на майките на деца с увреждания.
 
Днес направихме първата стъпка за изпълнението на Плана за действие за приемане на законодателство за хората с увреждания, който беше подписан на 9 октомври между представители на правителството, омбудсмана, организациите на и за хората с увреждания и майки на деца с увреждания, каза министър Петков. През следващата седмица предстои проектът да бъде обсъден в Националния съвет за тристранно сътрудничество и Министерския съвет. Целта е на 19 октомври законопроекта за хората с увреждания да постъпи в Народното събрание. 
 
Участниците в заседанието се обединиха около мнението, че законопроектът е първа стъпка към реформата на политиките на хората с увреждания, която ще им осигури повече права и по-висока финансова подкрепа.  • Ипрати на приятел

EN ISO 9001:2015 "Административно обслужване на физически и юридически лица"ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
© 2014 Официална страница на Министерството на труда и социалната политика на Република България