Архив от дата:

.


Няма пострадали българи от трудова експлоатация във фермата в Корнуол, ВеликобританияНяма пострадали български граждани от трудова експлоатация във фермата за цветя в британското графство Корнуол. Това съобщи британската полиция и Службата за контрол на трудовото посредничество и трудовата експлоатация в отговор на писмо до посолството на България в Лондон.

 

На 08.02.2018 г. в британски медии беше разпространена информация относно проведена полицейска операция в Bosaham Farm, Cornwall. При операцията са задържани трима граждани по подозрение в трафик на хора с цел трудова експлоатация. В иниформацията на британската преса се твърдеше, че сред жертвите на трафик с цел трудова експлоатация са установени неизвестен брой български граждани.

 

По този повод посолството на България в Лондон отправи запитване към компетентните британски власти /полиция и Службата за контрол на трудовото посредничество и трудовата експлоатация/ за допълнителна информация по случая и замесените български граждани.

 

При съмнение, че дадено лице е жертва на трафик с цел трудова експлоатация може да подавате сигнали на тел. +44 800 432 0804 или на адрес: intelligence@gla.gsi.gov.uk

 

Подробна информация относно признаците на трафик и как да се постъпва в подобни ситуации е достъпна на следните адреси:
https://www.mlsp.government.bg/index.php?section=POLICIESI&lang=&I=552
http://bulgarianembassy-london.org/labour-and-social/labour_exploitation/
  • Ипрати на приятел

EN ISO 9001:2015 "Административно обслужване на физически и юридически лица"ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
© 2014 Официална страница на Министерството на труда и социалната политика на Република България