Архив от дата:

.


Зам.-министър Петрова: Работи се по създаване на Закон за социалната икономикаМеждуведомствена работна група работи по създаването на проект за закон за социалната и солидарна икономика, който ще бъде готов до края на март. Това заяви заместник-министър Султанка Петрова, която участва в дискусия „Кой печели от съществуването на социалните предприятия“, организирана в Комплекса за социални услуги КСУ „Свети Георги“, Пловдив. Тя уточни, че  по време на Българското председателство на Съвета на ЕС през април ще има специална конференция по темата с изложение на социални предприятия. 
 
Социалните предприятия, социалните иновации и социалната икономика са нова политика, която от няколко години навлиза в България. МТСП предприе спешни мерки тази политика да бъде видима, заяви заместник-министър Петрова.
 
По време на събитието беше представен опита на неправителствения сектор в управлението на социални предприятия и бяха обсъдени предизвикателствата и възможностите за развитие и съществуването им у нас. На събитието бяха връчени свидетелства за професионална квалификация на успешно положилите изпит жени в социалното предприятие „Шивашка работилница“.
 
От създаването си през 2015 г. до сега фирмата е осигурила обучение и заетост за над 40 трайно безработни жени.  
 
14,5 милиона европейци са заети в социалната икономика и ако България иска да мотивира гражданите си да бъдат активни на трудовия пазар, трябва да се  върви към насърчаване на тази политика, заяви заместник.-министър Петрова.  • Ипрати на приятел

EN ISO 9001:2015 "Административно обслужване на физически и юридически лица"ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
© 2014 Официална страница на Министерството на труда и социалната политика на Република България