Архив от дата:

.


Министър Петков и социалните партньори постигнаха съгласие по текстовете на Конвенция 131 на МОТПо инициатива на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков днес беше проведена  среща с национално представителните организации на работодателите и синдикатите, на която се постигна съгласие по текста на предложената за ратифициране Конвенция 131 на Международната организация на труда (МОТ) за определяне на размера на минималната работна заплата. Предстои Министерски съвет да приеме решение за предложение до Народното събрание за нейното ратифициране.

 

В срещата участваха заместник-министър Султанка Петрова, ръководители и експерти на национално представените организации на работодателите и на работниците и служителите.

 

По време на разговора социалните партньори постигнаха значителен напредък по основните текстове на проекта на Рамковото споразумение за процедурата по договаряне на размера на минималната работна заплата за страната. Бяха обсъдени въпроси, свързани с определяне на гаранции за участие на социалните партньори в договорната процедура. Също така се дискутираха сроковете за провеждане на преговорите, обхвата на социалните и икономически индикатори, подкрепящи договорния процес, коридора, по който ще се договаря размерът на минималната работна заплата, както и ролята на държавата в този процес.

 

Срещата премина в конструктивен дух. Разговорите ще продължат в началото на 2018 година.
  • Ипрати на приятел

EN ISO 9001:2015 "Административно обслужване на физически и юридически лица"ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
© 2014 Официална страница на Министерството на труда и социалната политика на Република България