Р България

Начало
І
Начало
І
Карта на сайта
І
Контакти
І
English Version
Министерство на труда и социалната политика
 

EN ISO 9001:2008 "Административно обслужване на физически и юридически лица"

 
Web МТСП
Новини
    НАЦИОНАЛНА КЛАСИФИКАЦИЯ НА ПРОФЕСИИТЕ И ДЛЪЖНОСТИТЕ  (НКПД 2011)


ФИРМИ ПОСРЕДНИЦИ ПО
НАЕМАНЕ НА РАБОТА


СИГНАЛИ ЗА КОРУПЦИЯ

  ИНТЕРНЕТ ФОРМА ЗА ПОДАВАНЕ НА СИГНАЛ

  РЕЗУЛТАТИ ОТ ПРОВЕРКИ ПО СИГНАЛИ ЗА КОРУПЦИЯ


ГОРЕЩ ТЕЛЕФОН

АНКЕТА

Анкетна карта
за обратна връзка с гражданите във връзка с административното обслужване


Форма за похвала, сигнал, оплакване или предложение във връзка с административното обслужване от администрацията на МТСП


АНАЛИЗ НА АДМИНИСТРАТИВНОТО ОБСЛУЖВАНЕ
НА ФИЗИЧЕСКИ И ЮРИДИЧЕСКИ ЛИЦА ОТ МТСП
И ВТОРОСТЕПЕННИТЕ РАЗПОРЕДИТЕЛИ С БЮДЖЕТ -
ПЪРВО ТРИМЕСЕЧИЕ НА 2014 Г. -
ПРИЛОЖЕНИЕБЮЛЕТИН на МТСП

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН ПО ТРУДА

Условия за работа в Холандия


В момента броят на посетителите, разглеждащи сайта е  127  Изтегли новини

02-09-2014
МТСП и УНИЦЕФ са партньори в намаляването на детската бедност и реформата на системата за младежко правосъдие

Министерството на труда и социалната политика и УНИЦЕФ са партньори в намаляването на детската бедност и реформата на системата за детско и младежко правосъдие. Това стана ясно днес на среща между вицепремиера и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков и представителя на УНИЦЕФ за България Таня Радочай.

[Пълен текст]
[Съобщения на пресцентъра]

28-08-2014
Заместник-министър Спаска Петрова и председателят на ДАЗД Ева Жечева посетиха центрове за настаняване от семеен тип в Пловдив и Асеновград

Заместник-министърът на труда и социалната политика Спаска Петрова и председателят на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) Ева Жечева проучиха днес потребностите при предоставянето на социални услуги в област Пловдив. Те посетиха центрове за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) за деца с увреждания в Пловдив и Асеновград и разговаряха с Петър Зехтински - заместник-кмет на Пловдив в направление спорт, младежки дейности и социална политика, както и с екипите на териториалните структури на Агенцията за социално подпомагане и ДАЗД в Пловдив.

[Пълен текст]
[Съобщения на пресцентъра]

28-08-2014
Вицепремиерът Йордан Христосков: Минимална работна заплата от 400 лева няма да навреди на бизнеса

Минимална работна заплата (МРЗ) от 400 лева няма да навреди на бизнеса, смята вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков. Днес в сутрешния блок на бТВ „Тази сутрин“ той подчерта, че е крайно време да се промени сегашната ситуация, при която България е „на опашката“ на Европа по гарантирани минимални доходи. „До кога 30% от възнагражденията ще се плащат „под масата“, без да се внасят осигуровки и данъци“, попита вицепремиерът.

[Пълен текст]
[Публикации]

27-08-2014
Заместник-министър Спаска Петрова ще посети центрове за социални услуги в Пловдив и Асеновград

Заместник-министърът на труда и социалната политика Спаска Петрова и председателят на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева ще посетят утре, 28 август 2014 г., центрове за настаняване от семеен тип за деца с увреждания в Пловдив и Асеновград.

[Пълен текст]
[Календар на МТСП]

27-08-2014
Пенсионерски организации предлагат да се създаде национален координационен център за развитието на политики за възрастни хора

Създаването на национален координационен център за развитието на политики за възрастни хора предлагат пенсионерски организации. Днес те се срещнаха в МТСП с вицепремиера и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков. Идеята бе предложена от Сребрин Илиев, председател на Конфедерацията на организациите на пенсионерите и възрастните хора в България.

[Пълен текст]
[Съобщения на пресцентъра]

27-08-2014
Продължава договарянето на минималните осигурителни доходи по икономически дейности

Продължава процесът по договаряне на минималните осигурителни доходи (МОД) по икономически дейности между синдикалните и работодателските организации. Около това мнение се обединиха участниците в заседание на работната група по определяне на МОД.

[Пълен текст]
[Съобщения на пресцентъра]

27-08-2014
Почти всички с право на еднократна помощ в Мизия са я получили

Почти всички с право на еднократна помощ в Мизия са я получили, съобщи днес на пресконференция в Министерския съвет (МС) вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков. Той допълни, че за единичните случаи на граждани, които нямат постоянен адрес в община Мизия, все още се извършват проверки на имуществото и имотното им състояние.

[Пълен текст]
[Съобщения на пресцентъра]

26-08-2014
Националният съвет за насърчаване на заетостта обсъди промени в посредническата дейност по наемане на работа

Въвеждането на безсрочна регистрация за извършване на посредническа дейност по наемане на работа предвижда Проект за изменение и допълнение на Наредбата за условията и реда за извършване на посредническа дейност по наемане на работа. Документът бе обсъден днес в МТСП от експертите в Националния съвет за насърчаване на заетостта. Съветът е консултативен орган към министъра на труда и социалната политика за тристранно сътрудничество при разработването на политиката по заетостта.

[Пълен текст]
[Съобщения на пресцентъра]

26-08-2014
Вицепремиерът Христосков: Всички социални плащания за август са извършени

Всички социални плащания за август са извършени, съобщи днес в ефира на Дарик радио вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков. Той подчерта, че тези плащания са гарантирани, независимо от очертаващия се до края на годината дефицит за социални помощи от около 35 млн. лева. „Недостигът на средства по това перо се дължи най-вече на увеличение на броя на хората, които имат право на подпомагане“, посочи вицепремиерът.

[Пълен текст]
[Публикации]

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ
Състав на Консултативния съвет за оптимизиране на осигурителната система  
ПРИОРИТЕТИ И ЗАДАЧИ НА СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА Р БЪЛГАРИЯ  
МТСП кани потенциални кандидати за доставка на специализирано медицинско оборудване за предоставяне на услугата „Ранна интервенция на уврежданията”, в това число вертикализатори, позициониращи столове, проходилки, кушетки Bobath, паралели за прохождане и др. от общините-бенефициенти по Проекта за социално включване  
Програма за летни студентски стажове за 2014 г.  ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ

РЕГИСТЪР НА ДЪРЖАВНИТЕ ПОМОЩИ

СОЦИАЛНИ ПРАВА В ЕС И ДВУСТРАННИ ДОГОВОРИ ЗА СОЦИАЛНА СИГУРНОСТ


ЕВРОПЕЙСКИ ИНТЕГРАЦИОНЕН ФОНД


ПРОЕКТ ЗА СОЦИАЛНО ВКЛЮЧВАНЕ
 

Програма на Европейския съюз за заетост и социални иновации


ПРОЕКТ VS/2010/0536 "РАВЕНСТВОТО – ПЪТ КЪМ ПРОГРЕС"

Проект VS/2011/0491 „Иновативен подход за насърчаване на здравословен, активен и достоен живот на възрастните хора”