Р България

Начало
І
Начало
І
Карта на сайта
І
Контакти
І
English Version
Министерство на труда и социалната политика
 

EN ISO 9001:2008 "Административно обслужване на физически и юридически лица"

 
Web МТСП
Новини
    
НАЦИОНАЛНА КЛАСИФИКАЦИЯ НА ПРОФЕСИИТЕ И ДЛЪЖНОСТИТЕ  (НКПД 2011)


ФИРМИ ПОСРЕДНИЦИ ПО
НАЕМАНЕ НА РАБОТА

ХАРТА НА КЛИЕНТА


СИГНАЛИ ЗА КОРУПЦИЯ

  ИНТЕРНЕТ ФОРМА ЗА ПОДАВАНЕ НА СИГНАЛ

  РЕЗУЛТАТИ ОТ ПРОВЕРКИ ПО СИГНАЛИ ЗА КОРУПЦИЯ


ГОРЕЩ ТЕЛЕФОН

АНКЕТА

Анкетна карта
за обратна връзка с гражданите във връзка с административното обслужване


Форма за похвала, сигнал, оплакване или предложение във връзка с административното обслужване от администрацията

БЮЛЕТИН на МТСП

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН ПО ТРУДА

В момента броят на посетителите, разглеждащи сайта е  126  Изтегли новини

06-03-2015
Хората с ниски пенсии ще получат по 40 лв. Великденска добавка

Правителството одобри допълнителен трансфер от 50 млн. лв. по бюджета на държавното обществено осигуряване за 2015 г. Средствата са за еднократно изплащане на допълнителна сума към пенсиите за месец април.

[Пълен текст]
[Съобщения на пресцентъра]

05-03-2015
Федерацията на синдикатите в здравеопазването към КНСБ следва динамиката на общественото развитие

Федерацията на синдикатите в здравеопазването към КНСБ следва динамиката на общественото развитие. Това заяви заместник-министърът на труда и социалната политика Гълъб Донев на форум по повод навършването на 25 години от създаването на Федерацията. Събитието се откри от вицепрезидента на КНСБ д-р Иван Кокалов, който благодари на ръководството на МТСП за доброто партньорство и активния социален диалог по обществено значими теми.

[Пълен текст]
[Съобщения на пресцентъра]

05-03-2015
България е вторият по обем акционер в Международната инвестиционна банка

Водещата позиция на българската държава по отношение на отпуснатите кредити от Международната инвестиционна банка, беше обсъдена по време на работна среща днес между вицепремиера Ивайло Калфин и председателя на Съвета на Международната инвестиционна банка – Николай Косов.

[Пълен текст]
[Съобщения на пресцентъра]

05-03-2015
Вицепремиерът Ивайло Калфин се срещна с вицепремиера на Русия-Аркадий Дворкович

В рамките на посещението си в Москва,вицепремиерът Ивайло Калфин се срещна и разговаря с вицепремиера на на Русия-Аркадий Дворкович.

[Пълен текст]
[Съобщения на пресцентъра]

05-03-2015
Вицепремиерът Ивайло Калфин се срещна и с председателя на Комитета по международни работи на Русия

Като част от работното посещение в Москва, вицепремиерът Калфин посети Комитета по международни работи на Съвета на федерацията на Федералното събрание на Русия. Там той се срещна с неговия председател Константин Косачов, с когото обсъдиха актуалните икономически и политически отношения между двете страни. И двамата бяха категорични, че има остра необходимост от засилване на диалога във всички сфери на икономиката.

[Пълен текст]
[Съобщения на пресцентъра]

04-03-2015
Русия и България ще засилят сътрудничеството си по ключови теми, свързани с труда и социалната политика

Три са темите, по които се договориха за взаимно сътрудничество министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин и руският министър на труда и социалната защита Максим Топилин – пенсионните права, облекчаване на свободното движение на работници от двете страни и подсилване на сътрудничеството между двете министерства.

„Независимо, че имаме подписан договор за социално осигуряване с Руската федерация, все още има много въпроси, които не са изяснени, включително въпросът, свързан с пенсионното осигуряване на работилите в СССР и днешна Русия. Започнати са преговори за промяна в това споразумение, които не са завършени. Това, което днес помолих министъра е да ускорим преговорите, както и да засилим това, което трябва да се извърши от експертите от двете страни, за да може възможно най-бързо да намерим най-доброто решение на нерешените въпроси“, коментира след срещата министър Калфин.

[Пълен текст]
[Съобщения на пресцентъра]

04-03-2015
Отношенията между българския и руския бизнеси могат и трябва да се задълбочават и развиват

„Готов съм да съдействам с всичко необходимо за задълбочаване на сътрудничеството между българския и руския бизнес. Двете страни имат, както традиции, така и добри възможности за създаване на нови партньорства в почти всички области. За България икономическите отношения с Русия са много важни. Вярвам, че в кризата всяка възможност, която се предоставя на бизнеса, не бива да бъде изпускана. Убеден съм, че и за двете страни има много взаимноизгодни възможности“, това коментира вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин по време на среща с президента на Руския съюз на индустриалците и предприемачите Александър Шохин.

[Пълен текст]
[Съобщения на пресцентъра]

04-03-2015
Министър Калфин ще бъде докладчик на кръгла маса по бюджета на ЕС

Днес вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин ще участва в Брюксел като основен докладчик на кръгла маса, организирана от Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент на тема „Предизвикателства и възможности на реформата на собствените приходи в бюджета на ЕС”. В дискусията ще участват ръководството на групата, говорителите на групата по в основните комисии, свързани с бюджета, евродепутати и експерти.

[Пълен текст]
[Съобщения на пресцентъра]

03-03-2015
Комисарят по заетостта Мариан Тейсен оцени високо темповете и качеството на усвояване на европейските средства за заетост и социално включване в България

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин се срещна снощи с комисаря по въпросите на труда и социалната политика Мариан Тейсен. Двамата изразиха задоволство от новата възможност за сътрудничество след успешната им съвместна работа в Европейския парламент.

[Пълен текст]
[Съобщения на пресцентъра]

ПРОГРАМА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ЕВРОПЕЙСКОТО РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ
ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ
Дневен ред на дискусията по параметрите на предстоящата пенсионна реформа - заседание на 27.01.2015г.  
Програма за летни студентски стажове за 2014 г.  

ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ

РЕГИСТЪР НА ДЪРЖАВНИТЕ ПОМОЩИ

СОЦИАЛНИ ПРАВА В ЕС И ДВУСТРАННИ ДОГОВОРИ ЗА СОЦИАЛНА СИГУРНОСТ


ЕВРОПЕЙСКИ ИНТЕГРАЦИОНЕН ФОНД


ПРОЕКТ ЗА СОЦИАЛНО ВКЛЮЧВАНЕ

 

Програма  "ПРОГРЕС"


ПРОЕКТ VS/2010/0536 "РАВЕНСТВОТО – ПЪТ КЪМ ПРОГРЕС"

ПРОЕКТ VS/2010/0536  РАВЕНСТВОТО – ПЪТ КЪМ ПРОГРЕС

ПРОЕКТ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ИИС НА МТСП