Р България

Начало
І
Начало
І
Карта на сайта
І
Контакти
І
English Version
Министерство на труда и социалната политика
 

EN ISO 9001:2008 "Административно обслужване на физически и юридически лица"

 
Web МТСП
Новини
    
НАЦИОНАЛНА КЛАСИФИКАЦИЯ НА ПРОФЕСИИТЕ И ДЛЪЖНОСТИТЕ  (НКПД 2011)


ФИРМИ ПОСРЕДНИЦИ ПО
НАЕМАНЕ НА РАБОТА

ХАРТА НА КЛИЕНТА


СИГНАЛИ ЗА КОРУПЦИЯ

  ИНТЕРНЕТ ФОРМА ЗА ПОДАВАНЕ НА СИГНАЛ

  РЕЗУЛТАТИ ОТ ПРОВЕРКИ ПО СИГНАЛИ ЗА КОРУПЦИЯ


ГОРЕЩ ТЕЛЕФОН

АНКЕТА

Анкетна карта
за обратна връзка с гражданите във връзка с административното обслужване


Форма за похвала, сигнал, оплакване или предложение във връзка с административното обслужване от администрацията

БЮЛЕТИН на МТСП

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН ПО ТРУДА

В момента броят на посетителите, разглеждащи сайта е  93  Изтегли новини

19-12-2014
Експерти на ГИТ са на мястото на злополуката в „Балиста“

Предприятието е инспектирано през октомври и ноември и не са констатирани нарушения, които да създадат непосредствена опасност за живота и здравето на работещите в него

По данни на Главна инспекция на труда, предприятие „Балиста“ ЕООД произвежда пиротехнически изделия и ловни патрони за гладкоцевни оръжия. По време на извънредна кампания, инспектори на ГИТ са проверявали дружеството през месеците октомври и ноември. По време на двете проверки не са констатирани нарушения, които да създават непосредствена опасност за живота и здравето на работниците.

[Пълен текст]
[Съобщения на пресцентъра]

18-12-2014
Министър Калфин се срещна с представители на бизнеса у нас

Той изрази готовност за обсъждане на идеи и предложения от страна на бизнеса за намиране на най-бързи и ефективни решения на проблеми в трудовите отношения

По време на работна среща с членове на Българския форум на бизнес лидерите, министър Ивайло Калфин изрази желание и готовност за открит диалог с бизнеса за намиране на конструктивни решения на съществуващи проблеми в сферата на труда и социалната политика. Той апелира лидерите да проявят инициатива и да изготвят свои предложения за решение на проблеми, касаещи отделните сектори. Целта е те в последствие да бъдат обобщени и обсъждани и на базата на тях да бъдат намерени ефективни и трайни решения.

[Пълен текст]
[Съобщения на пресцентъра]

18-12-2014
Трудовата миграция и системите за социална сигурност обсъдиха вицепремиерът Калфин и холандският посланик Том ван Оорсхот

Трябва да се фокусираме върху положителните примери на миграцията, отбеляза Калфин

Трудовата миграция и системите за социална сигурност обсъдиха на специална среща вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин и посланикът на Холандия в България Том ван Оорсхот. Разговорът беше фокусиран основно върху условията на труд, заплащането и безопасността и здравето при работа на българите, които работят в Холандия.

[Пълен текст]
[Съобщения на пресцентъра]

18-12-2014
Николай Николов, съветник на министъра на труда и социалната политика: Действия в 93-тата минута на мача влияят зле на пенсионната система

в-к „Сега“
17.12.2014 20:02
Интервю на Десислава Колева

Г-н Николов, каква е истинската цел на предложението на ГЕРБ да имаме избор дали да се осигуряваме и в частен пенсионен фонд, или само в НОИ? Защото обясненията за демокрация са несериозни.

Можете ли да ми кажете къде в стара Европа има допълнително задължително осигуряване? Никъде. Има солидарен стълб и доброволно осигуряване. Целта вероятно е да се възприеме този модел, който и при нас започна да се развива от 1994 г., когато солидарната система започна да се допълва от доброволни пенсионни фондове. Задължителните фондове бяха създадени през 2000 г. и бяха, меко казано, екзотичен модел, пренесен от Латинска Америка.

[Пълен текст]
[Публикации]

17-12-2014
Вицепремиерът Ивайло Калфин ще участва в бизнес закуска с представители на БФБЛ

Утре от 8.30 до 10.00 часа в конферентната зала на Радисън Блу Гранд Хотел, вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин ще вземе участие в бизнес среща, организирана от Българския форум на бизнес лидерите.

По време на срещата с медиите ще бъдат дискутирани приоритетите на правителството в областта на социалната политика, стратегията на МТСП по отношение на пазара на труда, заетостта и условията на труд.

Участниците – представители на бизнеса, ще имат възможността да зададат лично своите въпроси.

[Пълен текст]
[Календар на МТСП]

17-12-2014
Два пъти ще се повишава минималната работна заплата през 2015 г.

360 лв. ще бъде новият размер на минималната месечна работна заплата за страната от 1 януари 2015 г. От 1 юли тя ще се увеличи още веднъж и ще стане 380 лв.

[Пълен текст]
[Съобщения на пресцентъра]

17-12-2014
Приет е Национален план за 2015 г. за насърчаване на равнопоставеността на жените и мъжете

Правителството прие Национален план за действие за насърчаване на равнопоставеността на жените и мъжете за 2015 г. Фокусът в него е поставен върху насърчаването на балансираното участие представителите на двата пола в процесите на вземането на решения в икономиката, с оглед оползотворяване на потенциала на високо образованите и квалифицирани специалисти.

[Пълен текст]
[Съобщения на пресцентъра]

16-12-2014
Вицепремиерът Ивайло Калфин се срещна с посланика на Турция Н.Пр. Сюлейман Гьокче

„За да бъдат успешни, енергийните проекти трябва да бъдат търговски оправдани и по европейски правила“, подчерта вицепремиерът Калфин
Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин се срещна днес с посланика на Турция у нас Н.Пр. Сюлейман Гьокче. На срещата беше обсъдено състоянието и перспективите на двустранните отношения в социалната област.

[Пълен текст]
[Съобщения на пресцентъра]

15-12-2014
Вицепремиерът Калфин обсъди в Берлин политическата обстановка в страната ни с председателя на Българо-германския форум Гернот Ерлер

Ерлер изрази готовност за укрепване и развитие на ролята на България в регионален план

Политическата обстановка в България, необходимостта от засилване на ефективността на европейските инициативи и степента на усвояване на европейските фондове бяха сред водещите теми, които обсъдиха на среща днес министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин и председателят на Българо-германския форум Гернот Ерлер. Срещата на вицепремиера беше част от посещението на българската правителствена делегация в Берлин.

[Пълен текст]
[Съобщения на пресцентъра]

ПРОГРАМА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ЕВРОПЕЙСКОТО РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ
ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ
Програма за летни студентски стажове за 2014 г.  

ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ

РЕГИСТЪР НА ДЪРЖАВНИТЕ ПОМОЩИ

СОЦИАЛНИ ПРАВА В ЕС И ДВУСТРАННИ ДОГОВОРИ ЗА СОЦИАЛНА СИГУРНОСТ


ЕВРОПЕЙСКИ ИНТЕГРАЦИОНЕН ФОНД


ПРОЕКТ ЗА СОЦИАЛНО ВКЛЮЧВАНЕ

 

Програма  "ПРОГРЕС"


ПРОЕКТ VS/2010/0536 "РАВЕНСТВОТО – ПЪТ КЪМ ПРОГРЕС"

ПРОЕКТ VS/2010/0536  РАВЕНСТВОТО – ПЪТ КЪМ ПРОГРЕС

ПРОЕКТ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ИИС НА МТСП