Р България
Начало
І
Карта на сайта
І
Контакти
І
English Version
Министерство на труда и социалната политика
 
Новини
 
Социални помощи
21-12-2014
Безработна сьм маика с едно дете,какви права имам за помощи.И какво да направя за да получавам.
21-12-2014
As 6te pitam koya data 6te imame prevot za otopleni ya
20-12-2014
кога ще пуснат инвалидните добавки за м.декември
20-12-2014
майка на две деца малката ми е на 2 припознати от бащата,след майчинство съм съкратена,но не успях да се запиша ж Бюро по труда имам ли право на помощ за отглеждане на дете освен детските надбавки тъй като не е приета и на ясла
19-12-2014
тази година деца с увреждане ще получат ли хранителни продукти и топъл обяд?
19-12-2014
Започна или започва програмата за подпомагане, ще трябва ли да си подават молби,какъв е пътя...защото днес в чудо се видях - циганката пред мен получи отговор да дойде януари месец ...а за мен отговора беше никакъв. Моля Ви тук поне дайте достоверна информация или както се вика покажете ни пътя
19-12-2014
Това е ваш отговор на въпрос ,който и аз исках да задам - Започва реализацията на нова програма за подпомагане с подкрепата на ЕК. Конкретна и подробна информация можете да получите от Агенцията за социално подпомагане и нейните териториални поделения. (ЛД). Отидох..попитах...и получих отговор - Не можем да ви кажем. ...
19-12-2014
Кога ще приведат интеграционните добавки за м 11 .Благодаря предварително
19-12-2014
Детето ми е с 50 % телк.Имаме ли право на намаление за данъка на колата,с която го возим,при положение ,че тя е на името на бащата?
19-12-2014
Iskam da popitam nali detskite dobavki sa s edin mesec nazad za dekemvri shte gi poluchim qnuari nali taka ili sega tozi mesec.
Госпожо Маркова, Въпросът Ви е за рубриката "Подкрепа за детето и семейството". (ЛД)
19-12-2014
Zdraveyte iskam da popitam koga shte se prevedat dobavkite po 32 lv za otoplenie ?
Господин Мехмед, Вече Ви отговорихме на този въпрос. (ЛД)
19-12-2014
iskam da popitam dali sa preveli dobavkite za otoplenie po 32 ov
Господин Мехмед, Всички помощи се изплащат от Агенцията за социално подпомагане. Оттам бихте могли да получите конкретна информация за осъществените преводи. За връзка можете да ползвате горещ телефон +35929350550или ел.поща: ok@asp.government.bg. (ЛД)
19-12-2014
Защо не отговарят от Подкрепа за детето и семейството? Задала съм въпрос, вече 5 ден без отговор
Госпожо Алексиева, Рубриката "Подкрепа за детето и семейството" се води от колеги в друга дирекция - "Социално включване" и не бихме могли да отговаряме от тяхно име. Тук можем да Ви бъдем полезни с информация за социалните помощи по Закона за социално подпомагане. (ЛД)
18-12-2014
tova e glupost razlikata v uvelichenieto na toka koqto ni prevedoha ot pomoshtite za otoplenie e 12.96 lv tova e smeshno be hora stiga se gavrihte s nas.
Уважаеми nqkoi si, Ако се запознаете с предназначението на тази помощ, което, уверяваме Ви, ще Ви бъде много полезно, и дейстствително я използвате за целите, за които тя се отпуска, бихте си спестили подобен коментар. (ЛД)
18-12-2014
кога ще преведат инвалидните за м.декември
Въпросът е за рубриката "Подкрепа за детето и семейството". (ЛД)
18-12-2014
кога ще има инвалидни за м. декември
Госпожо Стоянова, Въпросът Ви е за рубриката "Подкрепа за детето и семейството". (ЛД)
18-12-2014
kakva e tazi programa es vmesto hranitelni pomoshti kakvo shte ni razdavate neshto ne razbrah
Госпожо Георгиева, България получи 104 815 264 евро по Оперативната програма за храни по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица (ФЕПНЛ) 2014-2020 г., след като Европейската комисия одобри новия програмен период на 5 декември 2014 г. Програмата представлява стратегически документ за усвояване на финансови средства, които са финансирани едновременно от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица на Европейския съюз и националните бюджети на страните-членки, в рамките на седемгодишния програмен период. Общата стойност на средствата за реализация на предвидените за страната ни мерки са 123 312 075 евро, като 15% от тях (18 496 812 евро) са финансирани от български национален бюджет. Управляващ орган на (ФЕПНЛ) 2014-2020 г. е Агенцията за социално подпомагане. Фондът за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица е финансов инструмент за преодоляване на бедността в страните-членки на общността. Той допринася пряко за изпълнението на една от водещите стратегически цели на „Европа 2020“ - намаляване броя на застрашените от бедност и социално изключване в ЕС с 20 млн. души. В България Фондът за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица ще финансира предоставянето на индивидуални пакети с хранителни продукти и топъл обяд чрез обществените трапезарии. Идентифицирането на потребителите ще се основава на критериите за достъп до социално подпомагане. Във Фонда са предвидени мерки и за пострадалите при бедствия и извънредни ситуации. Закупуването и доставката на хранителните продукти ще се извършва чрез обществени поръчки. Със средства от програмата ще се осигури целогодишното функциониране на обществените трапезарии във всичките 28 области в страната (в това число и в София-град). Предвижда се и разкриване на нови трапезарии. (ЛД)
18-12-2014
Iskam da popitam dali vuicho mi koito e 90% invalidnost nqma pravo na postoqnen lichen asisten zashtoto toi sam moje edinstveno da izluza na vun I do toaletna nishto drugo
Госпожо Маркова, Моля да поставите въпроса си в рубриката по компетентност - "Социални услуги". (ЛД)
18-12-2014
Инвалид съм с 95%.Собственик съм на кола,която е закупена след брака ни, застраховка, голям и малък талон са на мое име, не мога да отида до соц служба за винетка , отиде съпруга ми ,но беше върнат за пълномощно.ЗАЩО?
Госпожо Николова, Въпросът Ви е за рубриката "Интеграция на хората с увреждания". (ЛД)
18-12-2014
Imam invalidnost 65% i pensija ot 190 lv. Boleduvam ot diabet, visoko kravno naljagane i imam operazia na glavata napravena v Nevrohirurgia v Pirogov. Sa le4enie sa mi neobhodimi sredstva. Ot 3 meseza sam bes lekarstva sashtoto ne moga da gi sakupa.
Госпожо Василева, Препоръчваме Ви да се свържете с колегите от дирекция "Социално подпомагане" по постоянния Ви адрес. Те ще могат да Ви дадат конкретни указания за Вашия случай след оценка на всички факти и обстоятелства. (ЛД)
17-12-2014
otpusnati li sa pomostite za otdpleniye mesesite noemri i dekemvri
Госпожо Али, Вече Ви отговорихме на този въпрос. (ЛД)
17-12-2014
otpusnati li sa pomostite za otdpleniye mesesite noemri i dekemvri
Госпожо Али, Помощите се изплащат в нормативно определените срокове. Първият транш от целевата помощ за отопление се изплаща до края на месеца, следващ месеца на издаване на заповедта за отпускане на помощта. За Ваше сведение всички помощи се изплащат от Агенцията за социално подпомагане. Оттам бихте могли да получите конкретна информация за осъществените преводи и предстоящите плащания. За връзка можете да ползвате горещ телефон +35929350550 или ел.поща: ok@asp.government.bg. (ЛД)
17-12-2014
ISKAME SI PARITE ZA OTOPLENIE MNOGO YVAJEMI GOSPODA YPRAVLQVASHTI NAI-KUSNO DO KRAQ NA MESEC DEKEMVRI???
Господин Захариев, Обръщаме Ви внимание, че целевата помощ за отопление Ви се изплаща от средствата на българския данъкоплатец, към когото следва да се проявява уважение. Изплащането на помощта става по нормативно определен ред и в съответните срокове. (ЛД)
17-12-2014
Инвалид 100% напускащ страната за 1 месец не на собствени разноски а на близък , пак ли му се спират социалните помощи?
Господин Янков, Пътуването зад граница по принцип вече не е основание за отказ да се отпусне помощ. В конкретния случай, обаче, за месеца, в който Вие сте в чужбина, месечната помощ следва да бъде спряна, като Вие следва да уведомите дирекция "Социално подпомагане" по постоянния Ви адрес за това обстоятелство. (ЛД)
17-12-2014
Здравейте, искам да подам сигнал за корупция и измама, която се извършва от служители на агенция зя социално подпомагане Никола Козлево общ. Никола Козлево обл. Шумен.Ето и някои от нарушенията-отпускат се социални ежемесечни помощи на студенти,което не е позволено от закона,дават се, раздават се като бонбони буквално така наречените помощи и то н
Госпожо Борисова, Вашият сигнал ще бъде докладван. Имайте предвид, че на сайта на Агенцията за социално подпомагане има специална рубрика "Сигнали за корупция". Бихме Ви препоръчали да подадете сигнала и там. (ЛД)
17-12-2014
добър ден,ще се преведат ли интеграционните добавки преди празниците?
Господин Попов, Въпросът ви е за рубриката "Интеграция на хората с увреждания". (ЛД)
17-12-2014
dobir den iskam da popitam ste moga li da vzema mese4ni pomosti mijit mi ne raboti ot tri meseca nyama dohod samo polu4avam detski ,imam pet deca vsi4ki pose6tavat u4ili6te ,,,,,mersi predvaritelno
Госпожо Бобева, За съжаление информацията, която ни представяте, е много обща и съвсем недостатъчна, за да изразим категорично становище. Необходимо е да са спазени всички условия и изисквания, за да бъде отпусната месечна помощ на семейството Ви. Те са свързани с доходното, имущественото и здравословното състояние, семейното положение, възрастта, учебната и трудовата заетост и др. Установяването на съответствието в конкретния случай с тези изисквания става след провеждане на социална анкета по постоянен адрес. Все пак конкретни указания за Вашия случай можете да получите в дирекция "Социално подпомагане" по постоянния Ви адрес. Имайте предвид, че е необходимо безработният Ви съпруг да бъде регистриран в бюрото по труда и регистрацията му да бъде поне 6 месеца преди подаване на молба-декларация за месечно подпомагане, за да имате по-голяма възможност за включване в програма за подпомагане. (ЛД)
17-12-2014
zdraveite imali prevedeni pari za energiina pomosh ,,smisal za otoplenie
Господин Савов, Всички помощи се изплащат от Агенцията за социално подпомагане. Оттам бихте могли да получите конкретна информация за осъществените преводи. За връзка можете да ползвате горещ телефон +35929350550или ел.поща: ok@asp.government.bg. (ЛД)
17-12-2014
Защо страниците Ви нямат номера?
Госпожо Георгиева, Моля, задавайки въпроси, съобразявайте се с тематиката на рубриката. (ЛД)
16-12-2014
Децата ми живеят в Германия. Аз съм вдовица и съм при тях. НЕ притежавам никаква собственост. Пенсионерка съм по възраст и съм инвалид. Тук в Германия от здравната каса ми казаха,че ще ме поемат, но първо трябва да ме поемат социалните. Видяха, че трябва да ми се изписват лекарства за заболяванията, освен това съм и диабетичка. Моля,Ви, за отговор
Госпожо Георгиева, Въпросът Ви е неясен. Все пак за Ваше сведение отпускането на социална помощ става по постоянен адрес, на който се извършва и социалната анкета. При положение, че Вие не живеете в България, няма основание да Ви бъде отпусната и помощ по Закона за социално подпомагане. Що се отнася до здравноосигурителните Ви права, моля да се обърнете по компетентност към Министерството на здравеопазването и Националната здравноосигурителна каса. (ЛД)
16-12-2014
Здравейте с мъжът ми имаме общо 3 деца, от които двете са общи едното дете е От първи брак на мъжа ми(като правата са присъдени на мъжът ми). Нямаме сключен брак. А момента аз съм по майчинство. Имаме ли право ма помощи за отопление при условие че дохода на член от семейството е 255лв, или на друг вид помощи? Благодаря!
Госпожо Йонкова, За Ваше сведение срокът за подаване на молба-декларация за целева помощ за отопление за настоящия отоплителен сезон отдавна изтече. Той беше от 1 юли до 31 октомври. Все пак имайте предвид, че при посочения от Вас доход е налице превишение на доходната граница и това е основание за отказ да бъде отпусната помощ. Що се отнася до получаване на друг вид помощи подробна информация можете да получите в дирекция "Социално подпомагане" по постоянния Ви адрес. (ЛД)
16-12-2014
кога ще се изплатят най-после интеграционните добавки за инвалиди??
Госпожо Динева, Въпросът Ви е за рубриката "Интеграция на хората с увреждания". (ЛД)
16-12-2014
пуснаха днес първият транш на парите за отопление,но защо не е цялата сума,в смисъл ,пуснати са по малко пари
Госпожо Стефанова, Всички помощи се изплащат от Агенцията за социално подпомагане. Оттам бихте могли да получите конкретна информация за осъществените преводи. За връзка можете да ползвате горещ телефон +35929350550 или ел. поща: ok@asp.government.bg. (ЛД)
16-12-2014
Zdraveite dnes poluchih sms che po smetkata mi sa privedini 12,97st bile dopalnenie za pomoshtite za sledvashtiqt mesec tova e jiva podigravka za men tova sa dneshniq pari az kak da iskaram praznicite s tqh tova e golqma podigravka s naroda ili se puska cqlata duma za otoplenie ili ne q puskam vapshte na men samo bileta mi do grassy e 5 lv za Drug
Господин Димов, Това е разликата до новия увеличен размер на целевата помощ за отопление от първия транш и затова коментарът, който правите, е съвсем некоректен. Целевата помощ за отопление е с конкретно предназначение и се надяваме, че Вие я използвате именно за това. (ЛД)
16-12-2014
На 04.12.2014 год. зададох въпрос: "Получавам месечна помощ за отглеждане на дете до 1-год.възраст от социални грижи. Детето ми е на 7 месеца и аз започнах работа без да прехвърлям майчинството на някой. Следва ли социалните да ми прекратят помощта или мога да....". насочихте въпроса ми в рубрика "Подкрепа на детето и.." До сега нямам отговор.
Госпожо Стоева, Рубриката "Подкрепа за детето и семейството" се води от колегите в друга дирекция - "Социално включване" и затова не бихме могли да Ви дадем конкретна информация. Моля да имате предвид, че тук отговаряме на въпроси, свързани с отпускането на социални помощи по Закона за социално подпомагане, какъвто не е Вашият случай. (ЛД)
16-12-2014
здравейте,може ли да се надяваме тая седмица да преведът парите за отопление,одобрена съм
Госпожо Иванова, Първият транш от помощта се отпуска до края на месеца, следващ месеца на издаване на заповедта за отпускане на помощта. Конкретна информация за плащанията можете да получите в АСП на горещ телефон +35929350550 или ел.поща: ok@asp.government.bg. (ЛД)
16-12-2014
KOGA 6TE IMA BAL4ERI ZA HRANA VOP6TE 6TE IMA LI
Господин Реков, Започва нова програма за подпомагане с подкрепата на ЕК. Подробна и конкретна информация можете да получите от Агенцията за социално подпомагане и нейните териториални поделения. (ЛД)
15-12-2014
Какъв е номерът на банковата сметка на Агенция СП,по която се връщат неправомерно получени помощи?
Госпожо Динева, Тази информация можете да получите само от АСП. Свържете се с колегите от дирекцията "Социално подпомагане" по постоянния Ви адрес, те ще могат да Ви информират. (ЛД)
15-12-2014
ЗДРАВЕЙТЕ,ИСКАМ ДА ПОПИТАМ,СЛЕД КАТО ИМАМ ДОХОД 277 С УВЕЛИЧЕНИЕТО ,ПРЕЗ МЕСЕЦ ЮЛИ ПОДАДОХ МОЛБА, ЗА ЕНЕРГИИНИ ПОМОЩИ,КОГАТО МЕ ПОСЕТИ ИНСПЕКТОР ОТ СОЦИАЛНИ ГРИжИ ,ВИДЯ ,ЧЕ САМ ТРУДНО ПОДВИЖНА (със сърдечна и дихател)недостатъчност ,че ползвам кислород за дишане ,че ползвам и скъпи лекарства ,и въпреки всичко сам отхвърлена ,че доходът ми е висок .
Госпожо Борисова, При посочения от Вас доход е налице превишение на доходната граница и затова колегите са отказали отпускането на помощ. (ЛД)
15-12-2014
Dobrar den moje li da popitam tazi koito sa podali molba za otoplitenie sezon v kraq na mesec oktobri koga shte im bade izplaten praviqt transh
Господин Финков, Важно е не кога е подадена молба-декларацията, а дали има издадена заповед за отпускане на помощта, или е направен отказ. Първият транш се отпуска до края на месеца, следващ месеца на издаване на заповедта за отпускане на помощта. (ЛД)
15-12-2014
diabetik sam s 60% telk ne vzimam pensiq semeen idvamata sme bezrabotni imam li pravo na ednokratna pomosh godishno
Господин Михайлов, Еднократната помощ се отпуска само за задоволяване на инцидентно възникнали здравни, образователни, комунално-битови и други жизненоважни потребности. Конкретна преценка могат да направят само колегите от дирекция "Социално подпомагане" по постоянния Ви адрес след провеждане на социална анкета. (ЛД)
15-12-2014
С увеличение на минималната работна заплата от 340 лв . на 360 лв от 01.01.2015 г. ще бъдат ли увеличени и социалните и интеграционните добавки на децата с увреждания и ако има с колко? Благодаря ви!
Госпожо Георгиева, Въпросът Ви е за рубриката "Подкрепа за детето и семейството". (ЛД)
15-12-2014
здравейте ,искам да попитам ще има ли хранителни продукти от ес ?
Госпожо Димитрова, Започва реализацията на нова програма за подпомагане с подкрепата на ЕК. Конкретна и подробна информация можете да получите от Агенцията за социално подпомагане и нейните териториални поделения. (ЛД)
14-12-2014
Вече се знае, че хранителни помощи няма да има по миналогодишните програми.Тази година какъв ще бъде критерия за подпомагане с хранителни пакети по новата система.Как да се разбере къде и как ще се раздават и кой ще има право на такива помощи.
Госпожо Евтимова, Управляващ орган на Оперативната програма за храни по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица, чиято реализация започва, е Агенцията за социално подпомагане. Оттам бихте могли да получите подробна и конкретна информация. (ЛД)
14-12-2014
vaprosa mi e bqh podal dokumenti za 9 ti chlen tam deto se raboti po 4 chasa 14 dni edin vid pomoshti i sashto taka si bqh podal za otoplenie i me udobriha no se mahnah ot borsata oktomvri zashtoto stanah studen sega shte si polucha li parite za otoplenie pri polojenie che vzeh parviq trqnsh
Уважаеми Бояне, Вече Ви отговорихме на този въпрос. (ЛД)
13-12-2014
iskah da popitam lqtoto si bqh podal dokumentite za clen 9 tam da rabotish po 4 chasa 14 dni i t.n no posle stanah stuudent i trqbvashe da se otpisha oktomvri ot borsata no predi tva bqh udobren za pomoshta za otoplenie i vzeh parviq transh dali sega pak shte me ima v spisuka.
Господин Иванова, Въпреки че представяте много разбъркано и неразбрано информацията за Вашия случай, предполагаме, че се интересувате за целевата помощ за отопление. За Ваше сведение помощта се отпуска на правоимащите лица за целия отоплителен сезон и се изпалаща на два транша. (ЛД)
13-12-2014
Самотна майка с 2 деца съм,едното е ученик във втори клас,а другото е на почти 2год.Следващия месец ми свършва майченството и минавам на минималната борса. Въпроса ми е имам ли право на социални помощи и в какъв размер са те.Децата ми са припознати,но бащата ни остави и в момента е семеен,не получавам издръжка.
Госпожо Генкова, Подробна информация за условията и реда за отпускане на социална помощ е на разположение в дирекциите за социално подпомагане. Конкретна информация и указания за Вашия случай можете да получите в дирекция "Социално подпомагане" по постоянния Ви адрес, след като колегите се запознаят с всички факти и обстоятелства. Но е важно да отбележим, че най-напред Вие трябва да потърсите издръжка от бащата на децата Ви. (ЛД)
13-12-2014
Кога ще раздават хранителните помощи,и ще има ли допълнително 40.00 лв към детските за Коледа?
Госпожо Христова, Въпросът за детските добавки е за рубриката "Подкрепа за детето и семейството", а във връзка с първата част на въпроса Ви имайте предвид, че започва реализацията на нова програма за подпомагане с подкрепата на ЕК. Конкретна и подробна информация можете да получите от Агенцията за социално подпомагане и нейните териториални поделения. (ЛД)
13-12-2014
Здравейте разведена съм от 03.2013 г с две деца на 8 и 9 годинки безработна съм и не съм записана в бюрото по труда защото предния ми работодател не ми връчи документ за прекратяване на договора получавам месечна издръжка за децата в размер на 160 лв и детски надбавки в размер на 85 лв въпроса ми е какви помощи мога да получавам още
Госпожо Георгиева, Информацията, която ни представяте за Вашия случай, не е достатъчна, за да изразим категорична позиция за възможностите да получите помощ по Закона за социално подпомагане. Подробна информация за условията и реда за отпускане на социална помощ е на разположение в дирекциите за социално подпомагане. Важно е обаче да отбележим, че едно от изискванията, на които трябва да отговаряте, е да имате регистрация в бюрото по труда най-малко 6 месеца преди подаването на молба-декларация. Затова Ви препоръчваме да уредите този въпрос. За начина, по който може да стане това, Ви препоръчваме да потърсите информация в рубриката "Трудово право". (ЛД)
13-12-2014
Deteto mi mina na TELK s asma dadoxa I 50% re6enieto e s data 27.11.14 g. koi pari trqbva da ni se izplatqt za 3godini nazad ot socialni ni kazvat 4e nqma takiva a mnogo xora sa gi poly4ili
Госпожо Тихомирова, Въпросът Ви е за рубриката "Подкрепа за детето и семейството". (ЛД)
13-12-2014
Pomoshti za 1klasnik polu4ihme minalata godina bi trqbvalo tazi godina da polu4im hrani kakto e bilo do sega,a koga shte bade tova?
Госпожо Нутфева, Госпожо Бочева, Започва изпълнението на нова програма за подпомагане с подкрепата на ЕК. Конкретна и подробна информация можете да получите от Агенцията за социално подпомагане и нейните териториални поделения. (ЛД)
13-12-2014
Каква соц. помощ мога да получа-размер и срок за получ.Разведена,с две деца - 20г. студент, редовно обучение и 15 г. уч. Сключен трудов договор 10.11. 14, със срок на изпит., шест месеца, в полза на работодателя.Срокът за предизв. е 30 дни, еднакъв за двете страни.Работодателят предлага прекр. по взаимно съгласие от 09. 01.15, др начин същест. ли?
Госпожо Димова, Информацията, която ни представяте не е достатъчна за изразяване на конкретна позиция. Препоръчваме Ви да се свържете с колегите от дирекция "Социално подпомагане", за да получите конкретни указания по Вашия случай, след като им представите необходимата допълнителна информация. (ЛД)
12-12-2014
shte ima li koledni dobavki za deca s uvrejdane 80 procenta
Въпросът е за рубриката "Подкрепа за детето и семейството". (ЛД)
12-12-2014
ze ima li dnes dezki
Госпожо Петрова, Въпросът Ви е за рубриката "Подкрепа за детето и семейството". (ЛД)
12-12-2014
kakvo stava s detskite
Госпожо Михайлова, Въпросът Ви е за рубриката "Подкрепа за детето и семейството". (ЛД)
12-12-2014
Tazi godina 6te imali hranitelni pomo6ti ili kakto se 4uva val4eri za hrana
Госпожо Бочева, Започва изпълнението на нова програма за подпомагане с подкрепата на ЕК. Конкретна и подробна информация можете да получите от Агенцията за социално подпомагане и нейните териториални поделения. (ЛД)
12-12-2014
2014g 6te ima li hranitelni pomo6ti ot b4k za socialno slabi hora ili ot evro saiuza-
Госпожо Дачева, Започва изпълнението на нова програма за подпомагане с подкрепата на ЕК. Конкретна и подробна информация можете да получите от Агенцията за социално подпомагане и нейните териториални поделения. (ЛД)
12-12-2014
раликата за отопление кога ще се изплаща
Госпожо Иванова, Конкретна информация за извършените трансфери и предстоящите плащания вкл. и за увеличението на целевата помощ за отопление можете да получите от Агенцията за социално подпомагане. За връзка можете да ползвате горещ телефон +35929350550 или ел.поща: ok@asp.government.bg. (ЛД)
12-12-2014
hte imali decki dnes
Госпожо Борисова, Въпросът Ви е за рубриката "Подкрепа за детето и семейството". (ЛД)
12-12-2014
Пенсиататя ми е 250пв зашто ниамам добавка за коледа Влиаиат ли вдовишките добавки за тази помошт
Госпожо Дюлгерова, Въпросът Ви е за рубриката "Обществено осигуряване". (ЛД)
11-12-2014
Кога ще се раздава безплатните храни за тези,които получават помощи за отопление
Госпожо Илиева, Конкретна информация по новата програма за подпомагане можете да получите от Агенцията за социално подпомагане и нейните териториални поделения. (ЛД)
11-12-2014
kak da si kypim darva sledkato nesa preveli parite za tazi chel zimata odavna doide blagodaria predvaritelno.
Господин Кехайов, Помощта се изплаща на два транша в нормативно определените срокове. Всички лица и семейства, които подадоха навреме своите документи за подпомагане (кампанията започна още на 1 юли) отдавна получиха първият транш от помощта. (ЛД)
11-12-2014
Бях неправомерно уволнена 2мес.преди раждане и със съд.реш.възстановена. За периода от уволнението до влизане в сила на съд.реш., работодателят ми дължи само осиг.фонд Пенсии, а не за вс.осиг.случаи. В такъв случай, полага ли ми се обезщетение при бременност и раждане? И какво е Вашето законово становище по такъв казус?
Госпожо Бакалова, Въпросът Ви е за рубриката "Обществено осигуряване". (ЛД)
11-12-2014
Здравейте!Кога ще има пари за Пловдив за ортопедични обувки.От 25.11 всеки ден чакаме, не стига че процедурата е тромава,но и парите не се превеждат на време.Очаквам конкретен отговор! Благодаря Ви!
Госпожо Иванова, Въпросът Ви е за рубриката "Интеграция на хората с увреждания". (ЛД)
10-12-2014
grija se za dvamata si sina edinia e 100 prosenta invalt a drygia 80prosenta iskam da zham pravata si
Госпожо Демирева, Препоръчваме Ви да се свържете с колегите от дирекция "Социално подпомагане" по постоянния Ви адрес. След като им представите необходимата подробна информация по Вашия случай, ще получите конкретни указания във връзка с Вашите права по Закона за социално подпомагане, Закона за интеграция на хората с увреждания и Закона за семейни помощи за деца. (ЛД)
10-12-2014
Здравейте ! Дали и кога ще има хранителни помощи ?
Госпожо Димитрова, Започва реализация на нова програма с подкрепата на ЕК. По подробна информация можете да получите от Агенцията за социално подпомагане и нейните териториални структури. (ЛД)
10-12-2014
Koga i na koq data 6te se pisne uveli4enieto na energiinite i kolko pari e to?
Госпожо Георгиева, Всички помощи се изплащат от Агенцията за социално подпомагане. Оттам бихте могли да получите конкретна информация за осъществените преводи и предстоящите плащания вкл. и увеличението на целевата помощ за отопление. За връзка можете да ползвате горещ телефон +35929350550 или ел.поща: ok@asp.government.bg. (ЛД)
10-12-2014
ima li spisuk v koito moje da se proveri horata koito shte poluchat pomosht za otoplenie blagodarq predvaritelno
Господин Иванов, Отпускането или отказът за отпускане на целева помощ за отопление става със заповед за всеки конкретен случай като заповедта се връчва на лицето. Препоръчваме Ви да направите справка в дирекция "Социално подпомагане" по постоянния Ви адрес. (ЛД)
10-12-2014
Миналата година получих помощ за 1- ви път - сега ще получа храни- помощи нали.Отопление тази година нямам прехвърлям със стотинки.
Госпожо Петрова, Предстои реализация на нова програма за подпомагане на най-уязвимите социални групи. Конкретна информация можете да получите от Агенцията за социално подпомагане. (ЛД)
10-12-2014
искам да питам тази седмица ще има ли детски. И след като съм си сменила адреса и по лк трябва ли наново да подавам документи за детските. Не съм наясно за това питам
Госпожо Михайлова, Въпросът Ви е за рубриката "Подкрепа за детето и семейството". (ЛД)
09-12-2014
Работих на сезонна работа за срок от 2 месеца през есента в частна фирма. След изтичане на срока съм освободен и се регистрирах в ДБТ. Колко месечна регистрация трябва да имам като безработен за да получавам социална месечна помощ.
Господин Стоянов, Едно от изискванията за отпускане месечна социална помощ на безработни лица е наличие на непрекъсната редовна регистрация в бюрото по труда минимум 6 месеца преди подаването на молба-декларация. (ЛД)
09-12-2014
Това вече го знаем,вие винаги така отговаряте,по добре си закрийте рубриката,безполезна е и доста некоректна.
Госпожо Исаева, Личната неудовлетвореност от даден отговор, обусловена от нежелание за спазване на определени правила, с които всички следва да се съобразяваме, не е основание да лишаваме останалите от възможността да намират начини за решаване на техни реални житейски проблеми. За Ваше сведение те са болшинството и ние с желание и отговорност работим за тях. (ЛД)
09-12-2014
всички майки питат едно и също и не се интересуват към коя рубрика е въпроса, т. е ще дадете ли нещо над определените суми за детски за коледа
Госпожо Калчева, Преди да задавате въпроси е полезно да се запознаете с информацията за потребители, която съдържа и конкретни указания и изисквания, които всички следва да спазваме. (ЛД)
09-12-2014
Защо от ДСП Стара Загора отказват да приемат молба декларация за детски надбавки разпечатена от сайта на АСП?
Госпожо Петрова, Задайте въпроса си в рубриката по компетентност "Подкрепа за детето и семейството". (ЛД)
09-12-2014
Zdraveite,chte ima li skoro ot buroto po truda programa za rabota. Pozdravi!
Госпожо Денева, Въпросът Ви е за рубриката "Заетост и безработица". (ЛД)
09-12-2014
Zdraveite,na koq data chte prevejdat semeinite. Pozdravi.
Госпожо Денева, Въпросът Ви е за рубриката "Подкрепа за детето и семейството". (ЛД)
09-12-2014
Zdraveite,iskam da popitam koga chte otpuskat parite za otoplenie-vtori tranj. Pozdravi
Господин Друмев, Вторият транш от помощта се изплаща до 31 януари следващата година. (ЛД)
09-12-2014
Престанете да прехвърляте топката към телефонния номер на агенцията за социално подпомагане н номер:02/9350550,защото те винаги отговарят,че незнаят,какъвто и въпрос да съм задала,относно помощите.Имали в крайна сметка някой в тази държава,който може да ни даде някаква информация,когато питаме нещо,не няма.Няма полза от вас.
Госпожо Исаева, Препоръчваме Ви най-напред да се запознаете с информацията за потребителите на рубриката "Въпроси и отговори". Ще Ви бъде полезна. За Ваше сведение отговори се дават в рамките на компетенциите на съответната институция и в съответствие с действащата нормативна уредба. (ЛД)
09-12-2014
prevedeni li sa parvata 4ast pari za otoplenie na tezi podali molba noemvri mesec
Госпожо Янкова, Всички помощи се изплащат от Агенцията за социално подпомагане. Оттам бихте могли да получите конкретна информация за осъществените преводи и предстоящите плащания. За връзка можете да ползвате горещ телефон +35929350550 или ел.поща: ok@asp.government.bg. (ЛД)
09-12-2014
koga 6te ima xrani i pomo6ta za otoplenie razlikata kajete ve4e godinata si utide i ni6to ne znaem 6te vzemem li xrani
Госпожо Иванова, Както вече многократно се информирали гражданите, всички помощи се изплащат от Агенцията за социално подпомагане. Оттам бихте могли да получите конкретна информация за осъществените преводи и предстоящите плащания. За връзка можете да ползвате горещ телефон +35929350550 или ел.поща: ok@asp.government.bg. (ЛД)
09-12-2014
Агенция по соц.подпомагане -ЗАЩО НА МЕН НИКОЙ НЕ МИ КАЗВА ЗА ХРАНИТЕЛНИТЕ ПРОДУКТИ ОТ ЕС -ИНФОРМАЦИЯ ПОЛУЧИХ ОТ Г-Н КАЛФИН АЗ СЪЩО СЪМ НА РЪБА .ОЧАКВАМ.
Госпожо Димитрова, Моля да имате предвид, че това е сайтът на Министерството на труда и социалната политика, а не на Агенцията за социално подпомагане. За Ваше сведение информация за програмата е публикувана и е полезно да се запознаете с нея. (ЛД)
09-12-2014
Zdraveite iskam da popitam samotna maika sam deteto mi nee pripoznato ot bashtata i za parvi pat vzemam energiini pomoshti toest imam li pravo i na humanitarnite pomoshti I 6te polu4a li tazi godina blagodarq
Госпожо Георгиева, Предстои стартирането на нова програма за подпомагане на най-уязвимите социални групи, за която ще бъде представена и подробна информация. (ЛД)
09-12-2014
Kam deckite sega dekemvri naistina li 6tese davat I po 40lv kato pri pensionerite
Госпожо Георгиева, Въпросът Ви е за рубриката "Подкрепа за детето и семейството". (ЛД)
08-12-2014
Vie tuka ne otgovarqte na nito edin vapros!Otgovorite vi sa da se obarnem kam DSP ili na edi si koi nomer...izobshto za kakvo q ima tazi opciq vaprosi i OTGOVORI (v kavichki) ne znam!
Госпожо Борисова, Препоръчваме Ви най-напред да се запознаете с информацията за потребителите на рубриката "Въпроси и отговори". Ще Ви бъде полезна. За Ваше сведение отговори се дават в рамките на компетенциите на съответната институция и в съответствие с действащата нормативна уредба. (ЛД)
08-12-2014
Invalid sam-65% i pensija ot 190 lv. Kakva sozialna pomasht mi se polaga.
Уважаема Мария, Степента на увреждане не Ви дава автоматично право на социално подпомагане по Закона за социално подпомагане. Необходимо е да са изпълнени всички нормативно определени условия и изисквания, за да се отпусне помощ. Подробна информация за условията и реда за отпускане на помощ е на разположение във всички дирекции за социално подпомагане. За Ваше сведение при посочения от Вас доход ще е налице превишение на доходната граница, което е достатъчно основание за отказ да Ви бъде отпусната месечна или целева помощ за отопление. За правата Ви по Закона за интеграция на хората с увреждания, моля да поставите въпроса си в рубриката "Интеграция на хората с увреждания". (ЛД)
08-12-2014
Инвалид съм-64%, 3 група. Имам доход от РЗ-580лв. На какви социални помощи имам право? Сама съм в семейството.
Госпожо Иванова, При посочения от Вас доход, е налице превишение на доходната граница, което е достатъчно основание за отказ. Що се отнася до правата Ви по Закона за интеграция на хората с увреждания, следва да поставите въпроса си в рубриката "Интеграция на хората с увреждания". (ЛД)
07-12-2014
koga hcte prevadat parite za otoplenie vtori tranhc za oktovri mesec pusnah molbata
Госпожо Денева, Вторият транш от целевата помощ за отопление се отпуска до 31 януари следващата година. (ЛД)
07-12-2014
наводни ми се жилището и ми падна покрива от дъждовете,жилището ме и общинско и затова социалните ми отказаха еднократна помощ. Правилно ли е това?
Госпожо Янкова, Ако в случая става въпрос за ремонт на жилището, правилно Ви е направен отказ за отпускане на еднократна помощ. Препоръчваме Ви да се обърнете към общината, която е собственик на жилището, за решаване на проблема. (ЛД)
07-12-2014
Добър ден. Имам две заповеди одобрени и получени на 21.10.2014.за отопление и за еднократна Кога ще си ги получа?
Госпожо Илиева, Плащането следва да се осъществи до края на м. декември. За Ваше сведение всички помощи се изплащат от Агенцията за социално подпомагане. Оттам бихте могли да получите конкретна информация за осъществените преводи и предстоящите плащания. За връзка можете да ползвате горещ телефон +35929350550 или ел.поща: ok@asp.government.bg. (ЛД)
07-12-2014
Здравейте,ще отпуснат ли хранителните помощи до края на месеца?
Госпожо Христова, Предстои стартирането на нова програма за подпомагане, което най-вероятно ще бъде в началото на следващата година. (ЛД)
06-12-2014
на 38 год. съм безработна и разведена с дете в 4 клас на свободен наем, мога ли да кандидатствам за соцпомощи относно наема и прочие, какви ми са правата като зачислена в бюрото по труда
Госпожо Господинова, Отпускането на социална помощ в т. ч. и на целева помощ за наем на общинско жилище става при определени условия и изисквания. Информацията, която ни представяте е много обща и съвсем недостатъчна, за изразим конкретно становище. Препоръчваме Ви да се свържете с колегите от дирекция "Социално подпомагане" по постоянния Ви адрес. След като им представите цялата необходима информация по Вашия случай, те ще могат да Ви дадат и конкретни указания в качеството им на компетентни да извършват и социална анкета. Що се отнася до втората част от въпроса Ви, моля да го поставите в рубриките по компетентност "Заетост и безработица" и "Обществено осигуряване". (ЛД)
05-12-2014
престанете да прехвърляте топката.звънях на горещия телефон за разликата в енергийните помощи,дали ще се плати декември и ми казаха-Нищо не се знае,може и януари с втори транш.а храни докато дадете-ще мине зимата.само се измъквате без точни отговори.Ще има ли храни и кога???За взелите 1-и транш,ще пуснете ли разликата декември,както казахте???
Госпожо Димитрова, В рамките на добрия тон, ще Ви отговорим, че всяка институция има определени функции, задължения и отговорности, с което всички трябва да се съобразяваме в интерес на полезната комуникация. Затова ние Ви насочваме по компетентност към Агенцията за социално подпомагане. (ЛД)
05-12-2014
Ima li pravo na pomo6t za otoplenie dete s TELK 50% yvrejdane
Госпожо Иванова, Наличието на решение на ТЕЛК за дете не поражда автоматично право за отпускане на целева помощ за отопление, още повече че тази помощ не е за детето, а за семейството. Подробна информация за условията и реда за отпускане на целева помощ за отопление е на разположение във всички дирекции за социално подпомагане. За Ваше сведение за настоящия отоплителен сезон приемането на молби-декларации за целева помощ за отопление приключи още на 31 октомври. (ЛД)
05-12-2014
Какви социални помощи /или аз като родител/ могат да се получават за дете с ТЕЛК до 50 %. Благодаря.
Госпожо Трайкова, Препоръчваме Ви да се свържете с колегите от дирекция "Социално подпомагане" по постоянния Ви адрес. След като им представите подробна информация за Вашия случай, те ще могат да Ви дадат конкретни указания относно възможностите да получите социални помощи и/или други плащания във връзка със Закона за социално подпомагане, Закона за семейни помощи за деца и Закона за интеграция на хората с увреждания. За Ваше сведение наличието на решение на ТЕЛК за детето Ви не поражда автоматично право на социална помощ по Закона за социално подпомагане. Необходимо е да са изпълнени всички нормативно определени условия и изисквания, за да Ви бъде отпусната помощ. Подробна информация за условията и реда за отпускане на социални помощи е на разположение в дирекциите за социално подпомагане. (ЛД)
05-12-2014
Koga cte ima detski
Госпожо Йочичева, Въпросът Ви е за рубриката "Подкрепа за детето и семейството". (ЛД)
05-12-2014
tozi mesec trqbva da polucha socialnata pomosht ot telk za dete,na koq data gi prevejdat
Госпожо Димитрова, Моля да поставите въпроса си в рубриката по компетентност - подкрепа за детето и семейството. (ЛД)
04-12-2014
Имам син на 4г.Той е с диагноза ДЦП и е с 95% инвалидност.Татко му с когото нямах брак почина на 20 септември т.г.Получих отказ за наследствена пенсия и сега кандидатствам за персонална.Единствения ни доход са 340 лв с детските социални помощи - ТЕЛК.Въпросът ми е влиза ли тази помощ като гарантиран минимален доход за отпускане на пенсия?
Госпожо Минчева, Моля да поставите въпроса си в рубриката "Обществено осигуряване" по комопетентост. (ЛД)
04-12-2014
kakvo re6ixte za xranitelnite pomo6ti i razlikata za otoplenieto
Уважаема Кети, Решението на правителството от българска страна отдавна е взето и още през ноември беше публично оповестено. В момента тече съгласувателна процедура в ЕК. Препоръчваме Ви да следите информацияща на електронната страница на министерството. За Ваше сведение всички помощи се изплащат от Агенцията за социално подпомагане. Оттам бихте могли да получите конкретна информация за осъществените преводи и предстоящите плащания вклч. и за увеличението на целевата помощ за отопление. За връзка можете да ползвате горещ телефон +35929350550 или ел.поща: ok@asp.government.bg. (ЛД)
04-12-2014
кога може да очакваме превод на парите за отопление,октомври месец си подадох молбата и съм одобрена ,а още нямам преведени пари на коя дата да очаквам първият транш
Госпожо Иванова, Вече Ви отговорихме. Моля не задавайте един и същи въпрос. Всеки въпрос ще получи отговор в съответствие с правилата на форума. Препоръчваме Ви да се запознаете с информацията за това, която е публикувана на сайта. (ЛД)
04-12-2014
zdr otnovo iskam da popitam vzimam 224lv socialna pomoh.za5chleno semeistvo kato ot tqx sa 2mi deca sa bliznaci te sa na14g golqmoto mi momiche e v 10klas a nai malkoto mie na 3g.a magat mi ne vzima zahoto e nakazan za 2godini.iskam da vi popitam kakva socialna pomoh mi se polaga kato se izdargat 3ma ychenika molq iskam da znam pravata si blagodarq
Госпожо Павлова, Отново ще Ви отговорим, че отпускането на месечна социална помощ зависи не само от броя на членовете и състава на семейството, но и от изпълнението на всички останали условия и изисквания, които са свързани с доходното, имущественото и здравословното състояние, учебната и трудовата заетост и др. Преценката може да се направи само след провеждането на социална анкета, а това е от компетенциите на социалните работници от дирекция "Социално подпомагане" по постоянния Ви адрес. Информацията, която ни представяте за Вашия случай е съвсем недостатъчна за изразяване на становище. Отново Ви препоръчваме да се свържете с колегите от дирекцията за конкретни указания по Вашия случай. (ЛД)
04-12-2014
здравейте ,бих искала да ви попитам кога ще бъдат преведени парите за отопление,подадох си молбата на 16.10.2014г,одобрена съм,но още нямам преведени пари кога ще се преведът,благодаря ви.
Госпожо Иванова, Първият транш се изплаща до края на месеца, следващ месеца на издаване на заповедта за отпускане на помощта. Ако заповедта Ви е от месец ноември, то ще получите помощта до края на м. декември. (ЛД)
04-12-2014
Получавам месечна помощ за отглеждане на дете до 1-год.възраст от социални грижи. Детето ми е на 7 месеца и аз започнах работа без да прехвърлям майчинството на някой. Следва ли социалните да ми прекратят помощта или мога да я получавам до навършване 1 год. на детето при условие, че същата се изплаща на база доход преди раждането на детето.
Госпожо Стоева, Въпросът Ви е за рубриката "Подкрепа за детето и семейството". (ЛД)
03-12-2014
Бихте ли ми обясни ли какви програми за възрастни хора с право на придружител, освидетелствани от Телк, ще стартират от 1 януари 2015г. Вторият ми въпрос е на какви условия трябва да отговарят хората, който ще бъдат назначени за асистен-придружител. Благодаря!
Госпожо Маноилова, Въпросът Ви не е за тази рубрика. Моля да го поставите в рубриката по компетентност - "Социални услуги". (ЛД)
03-12-2014
koga 6te razberem za tezi xranitelni produkti
Господин Петров, Когато приключи съгласувателната процедура от ЕК, необходимата подробна информация ще бъде своевременно оповестена. На този въпрос вече многократно е отговаряно. Българското правителство е изпълнило своя ангажимент в рамките на соята компетентност. (ЛД)
03-12-2014
Полага ли се помощ,на човек със жълта книжка? Безработен.
Госпожо Федаил, Всяка една социална помощ по Закона за социално подпомагане се отпуска при определени условия и изисквания, едно от които е свързано със здравословното състояние. Подробна информация за условията и реда за отпускане на помощ са на разположение в дирекциите за социално подпомагане. Препоръчваме Ви да се свържете с колегите от дирекция "Социално подпомагане" по постоянния Ви адрес. След като им представите цялата необходима информация по Вашия случай, ще получите конкретни указания. (ЛД)
03-12-2014
Polu4avam celeva pomosh za otoplenie s tvardo gorivo. Interesuva me ,ako ne polu4avam mese4na socialna pomosht po 4l.9 ot PPZSP,no podarjam registraciata si v Buroto po truda Vidin,za otoplitelnia sezon shte mi se prevejdat li zdravni osigurovki?
Господин Грозданов, Съгласно разпоредбата на чл. 40, ал. 3, т. 5 от Закона за здравното осигуряване за сметка на държавния бюджет се осигуряват, освен ако не са осигурени на друго основание, гражданите, които отговарят на условията за получаване на месечни социални помощи и целеви помощи за отопление по реда на Закона за социално подпомагане. (ЛД)
03-12-2014
Аз съм си пуснала молбата още на 20 октомври,но районното управление социални май ги е подало на 20 ноември.Затова питам за колко време се поллучава отговор за отказ или одобрениие
Госпожо Николова, Всяка молба-декларация има входящ номер, на който е отразена и датата. Ваша отговорност и във Ваш интерес е да знаете този номер, защото това е свързано и с определени процедури. Нормативно са определени следните срокове след подаването на молба-декларация: 20 дни за провеждане на социалната анкета, до 7 дни след провеждане на анкетата се издава заповед за отпускане или отказ, която се връчва в 14-дневен срок от издаването й. На базата на така посочените срокове и като се съобразите с входящия номер на Вашата молба-декларация, можете да определите крайния срок за връчването на заповедта. (ЛД)
03-12-2014
zdr vehe vi pisax na 27 11 2014g zaho nqmam odgovor ohe molq nyjdaq se ot tozi odgovor barzo
Госпожо Павлова, На всички зададени въпроси към настоящия момент в тази рубрика е отговорено. Вероятно въпросът Ви е бил зададен в друга рубрика, откъдето следва да очаквате отговор. (ЛД)
02-12-2014
Koga 6te svar6i tazi saglasuvatelna procedura za hranitelnite pomo6ti, horata nqmat ve4e tarpenie, ne go li razbirate, 4e sa gladni.
Уважаема Теди, Всичко, което е в рамките на нашите компетенции и отговорности, а съгласувателната процедура е извън тях, е направено и цялата информация, с която разполагаме към момента е оповестена на електронната страница на министерството. (ЛД)
02-12-2014
az si pusnah molbata za otoplienie oktomvri i koga 6te mi bude preveden purvi transh mersi predvaritelno
Госпожо Димитрова, Първо трябва да получите заповед за отпускане на помощта, ако са изпълнени всички условия и изисквания и едва след това ще ви бъде отпуснат първият транш от помощта. Конкретна информация за Вашия случай можете да получите в дирекция "Социално подпомагане" по постоянния Ви адрес. (ЛД)
02-12-2014
КОГА ЩЕСЕ ИСПЛАШТАТ ПОМОШТИТЕ ЗА 9ЧЛЕН ТОЗИ МЕСЕЦ ЗАШТОТО ИДВАТ КОЛЕДНИ ИНОВО ГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ
Госпожо Тодорова, Всички помощи се изплащат от Агенцията за социално подпомагане. Оттам бихте могли да получите конкретна информация за осъществените преводи и предстоящите плащания. За връзка можете да ползвате горещ телефон +35929350550 или ел.поща: ok@asp.government.bg.
02-12-2014
Здравейте,искам да попитам какъв е срокът за одобряване на молбата за енерг. помощи?Мисля,че моята е пусната на 20.11 ,и дали аз ще бъда усведомена по някакъв начин дали имам отказ или одобрение?Благодаря!
Госпожо Николова, Крайният срок за подаване на молба-декларация за целева помощ за отопление беше 31 октомври. За Ваше сведение отпускането на първия транш от помощта става до края на месеца, следващ месеца на издаване на заповедта за отпускане на помощта. При всички случаи обаче Вие трябва и ще получите съответната заповед за отпускане или отказ за отпускане на помощта. (ЛД)
02-12-2014
na dezata s telk koga 6e ima koledna dobawka
Госпожо Петрова, Въпросът Ви не е за тази рубрика. Поставете въпроса в рубриката "Подкрепа за детето и семейството". (ЛД)
02-12-2014
koga 6te razberem za tezi xranitelni produkti 6te ima li ne6to ili ne da se nadiavame li na 4udo koga 6te go re6at ve4e
Уважаема Катя Г., Многократно вече отговаряме на този въпрос. Новата програма е в съгласувателна процедура с ЕК. Когато тя приключи, ще бъде представена подробна информация. (ЛД)
02-12-2014
Право на какви помощи имам като самотен родител?
Госпожо Димитрова, Препоръчваме Ви да се свържете с колегите от дирекция "Социално подпомагане" по постоянния Ви адрес. След като им представите необходимата информация по Вашия случай, ще получите конкретни указания. Там е на разположение и подробна информация за условията и реда за отпускане на различните видове помощи. Имайте предвид, че статутът Ви на самотен родител не Ви дава автоматично право на подпомагане. Необходимо е да са изпълнени всички нормативно определени условия и изисквания. (ЛД)
02-12-2014
koga 6te badat izplateni uravnitelnite za otoplenieto
Всички помощи се изплащат от Агенцията за социално подпомагане. Оттам бихте могли да получите конкретна информация за осъществените преводи и предстоящите плащания вкл. и увеличението на целевата помощ за отопление. За връзка можете да ползвате горещ телефон +35929350550 или ел.поща: ok@asp.government.bg. (ЛД)
01-12-2014
Здравейте,на 24,09,2014 се върнах на работа,а майчинството трябваше да ми е до 22,10,2014.Не съм подала заявление по чл.54.Мога ли сега да подам със задна дата
Госпожо Георгиева, Въпросът Ви не е за тази рубрика. Поставете го в рубриката по компетентност - "Обществено осигуряване". (ЛД)
01-12-2014
Какви доходи посочва в декларацията за получаване на семейни добавки /детски/ , майка - собственик на ЕООД, самоосигуряваща се като управител по съдебно решение. През годината не е получавала дивиденти и доходи като управител. Основните и доходи са по трудов договор за който е ясно как ще се декларира. Въпросът ми е само за ЕООД-то.
Госпожо Стоянова, Въпросът Ви е за рубриката "Подкрепа за детето и семейството". (ЛД)
01-12-2014
ste se uvelicatli deckite 2015 g
Госпожо Ахмед, Въпросът Ви е за рубриката "Подкрепа за детето и семейството". (ЛД)
01-12-2014
koga ze prewedat za dekemwri dezkite
Госпожо Петрова, Въпросът Ви е за рубриката "Подкрепа за детето и семейството". (ЛД)
01-12-2014
Здравейте! Студент съм и имам решение от ТЕЛК (50 % инвалидност). Искам да знам, дали мога да се възползвам от "Еднократна помощ за инцидентно възникнали жизненоважни потребности". Искам да ползвам помощта за семестриална такса.
Господин Тошев, Отпускането на тази помощ е след преценка на конкретната ситуация в резултат на проведена социална анкета. Тя се отпуска за инцидентно възникнали здравни, образователни, културно-битови и други жизненоважни потребности. Определящо в случая е установяването на инцидентно възникнала потребност, която да е от жизнена важност. (ЛД)
01-12-2014
zdraveyte dochuh che sa bili prevedeni parite za 2ri transh v kaspichan vyarno li e ili sa samo sluhove
Госпожо Василева, В тази рубрика не коментираме слухове, а отговаряме на конкретни въпроси на хората, които търсят нашата помощ за решаване на свой проблем. За Ваше сведение вторият транш от целевата помощ за отопление се изплаща до 31 януари следващата година. (ЛД)
01-12-2014
koga 6te se izplati razlikata za otoplenieto
Уважаема Соня Р., Всички помощи се изплащат от Агенцията за социално подпомагане. Оттам бихте могли да получите конкретна информация за осъществените преводи и предстоящите плащания вкл. и посочената разлика от увеличения размер на целевата помощ за отопление. За връзка можете да ползвате горещ телефон +35929350550 или ел.поща: ok@asp.government.bg. (ЛД)
01-12-2014
zdraveite da popitam koga shte prevejdat parite za otoplenie za 2ri transh
Госпожо Алиева, Вторият транш от помощта се изплаща до 31 януари следващата година. (ЛД)
01-12-2014
Здравейте! Студентка съм и имам решение от ТЕЛК (82 % инвалидност). Искам да знам, дали мога да се възползвам от "Еднократна помощ за инцидентно възникнали жизненоважни потребности". Искам да ползвам помощта за семестриална такса.
Госпожо Дикова, Преценка по Вашия случай могат да направят само социалните работници от дирекция "Социално подпомагане" по постоянния Ви адрес, които ще проведат социалната анкета. Препоръчваме Ви да подадете молба-декларация. Имайте предвид, че определящо в случая е установяване на наличието на инцидентно възникнала потребност. (ЛД)
01-12-2014
Здравейте, от гр. Пловдив съм и още не са ми преведени детските, вече сме в другия месец?
Госпожо Урумова, Въпросът Ви е за рубриката "Подкрепа за детето и семейството". (ЛД)
     Въпроси 1 до 126 от 126     

Архив
Търсене
Рубрики
Трудово право на Република България
Обществено осигуряване
Социални помощи
Социални услуги
Заетост и безработица
Безопасност и здраве при работа
Свободно движение на работници, миграция и интегра
Подкрепа за детето и семейството
Интеграция на хората с увреждания
Европейско и международно социално право
Фотогалерия
 
 
© 2002 Министерство на труда и социалната политика на Република България
Design: AGM - Programming: ORION
Нагоре