Р България
Начало
І
Карта на сайта
І
Контакти
І
English Version
Министерство на труда и социалната политика
 
Задай въпрос
Въпроси и отговори
 

Европейско и международно социално право

23-07-2014
Емилия Димитрова  Отговор

Здравейте,въпросът ми е ще се вземе ли предвид трудовия ми и осигурителен стаж(придобит в Италия),при изчисляването на обезщетение по майчинство?Какви документи са необходими?Ще се отрази ли това,че вече няколко месеца съм получавала обезщетение ,според законите в Италия?

22-07-2014
соня кирева  Отговор

Здравейте! Аз и членовете на семейството ми имаме двойно гражданство-английско и българско. През есенно-зимния период сме в Англия, през пролетно-летния в България. И двете ми деца са родени в Англия, за първото, родено през2010г получих еднократна помощ за раждане, но за второто-2013г ми отказват. На кой нормативен документ се позовават?

21-07-2014
иван кузмев  Отговор

работих в израел 10 месеца дали ще ми се признае стажа в България и дали имам право на борса

17-07-2014
turhan kyamilov - www.turhan_kiamilov@abv.bg  Отговор

КАЗВАМ СЕ ТУРХАН КЯМИЛОВ ОТ СИЛИСТРА
НУЖДАЯ ОТ ЧЕТИРИ ОПЕРАЦИИ ( ПРОТЕЗИ-2 КОЛЕНА , 2 ЯБЪЛКИ В ТАЗА) + КРЪВОПРЕЛИВАНЕ ,РЕХАБИЛИТАЦИИ И ТРАНСПОРТ ДО БОЛНИЦА В ПЛЕВЕН КОИТО СТРУВАТ ОКОЛО 30 000 ЛЕВА . МОЕТО СЕМЕЙСТВО НЯМА ТАКИВА ДОХОДИ.МОЖЕТЕ ЛИ ДА МИ ПОМОГНЕТЕ ДА СЪБЕРЕМ НЯКАКВИ СРЕДСТВА.
(ВИЖ В РЕПОРТАЖ НА Б-ТВ В -GOOGLE – ТУРХАН КЯМИЛОВ)

17-07-2014
Димитрина Траева  Отговор

Съпругът ми получаваше пенсия от Чехия. Той почина. Полага ли ми се наследствена пенсия от сумата, която той получаваше от Чехия и ако е така какъв е редът за това. Предварително благодаря за отговора.

16-07-2014
Калинка Христова  Отговор

Има ли окончателно решение на Европейския съд във връзка с делото Сомова за не напускане при пенсиониране на работа. Ако има, защо все още това не е огласено. Очакваше се през м. юни да бъде взето окончателното решение и проблемът да бъде решен за България.

14-07-2014
Дияна Банкова  Отговор

Бях командирована за 3 седмици в Германия, върнах се за около 10-тина дни и сега отново искат да ме командироват за 3 седмици в Германия. Какво става ако не подпиша заповедта? Освен това ако приема не би ли следвало вече да ми се плати по минимални ставки за Германия /общо ще станат над 40 дни в командировка/ , понеже работодателя ми твърди друго??

13-07-2014
Бианка Иванова  Отговор

Здравейте! Осигурявам се на максималния доход в България и имам необходимия осигурителен стаж.Бременна съм, а приятелят ми е австриец. Ще загубя ли правото си на обезщетение за дете до 1 година, ако се регистрирам в Австрия и важи ли осигурителният ми доход в ЕС? и трябва ли детето да е родено в България?

10-07-2014
Денница Николова Иванова  Отговор

Здравейте,
искам да попитам. защо не можем да си получим документитеот Гърция? Работих 12 г. в Атина, подала съм заявление Е104 преди 2 г. в България и още не е пристигнал документа по служебен път? Всеки вдига ръце и казва, че Гърция е виновна? Кой може да ми съдейства?

07-07-2014
Ася Пилева  Отговор

кога имам право на наследническа пенсия род.25.10.1957

     Въпроси 1 до 10 от 200 Следваща      Последна