Р България
Начало
І
Карта на сайта
І
Контакти
І
English Version
Министерство на труда и социалната политика
 
Задай въпрос
Въпроси и отговори
 

Европейско и международно социално право

25-02-2015
Марияна Георгиева  Отговор

Украйнска фирма открива търг.предст.в България-издаден е сертификат . Как могат да се назначат 4 украйнци в това преставителство? Трябва ли да се впишат имената им в сертификата? Може ли само представителя да ги назначи? Какви документи са им необходими за издаване на виза "Д"?

25-02-2015
Ваня Няголова  Отговор

Здравейте,
След 13 год в Кипър на 13.11.14 се завърнах в БГ. Ще получавам трудовото си обезщетение от БГ, не от Кипър но още не са пристигнали документите от Кипър възоснова на които трябва да се определят сумата и периода на изплащане. Къде трябва да се обадя да проверя защо закъсняват?

25-02-2015
румяна иванова  Отговор

имам трудов стаж 27 год. и навъшени 61 години имам ли право на пенсия

21-02-2015
НИКОЛИНА ПЕТРОВА  Отговор

ЕООД /Унгарец /е регистрирано с адрес на управл в България. Дейността е международ. транспорт в ЕС, с издаден лиценз. Дружеството иска да назначи унгарици по тр. договор, които ще работят на територията на ЕС. Дейността на фирмата няма да е в България. Собственика няма статут на временно или постоянно пребиваване. Какъв е редът за издаване на А1

19-02-2015
Veselka Tsvyatkova  Отговор

Koi modol trqbva da se izdade ot Italiq za Bg.za dokazvane na plateni osigurovki i ot koq istanziq trqbva da bade izdaden.molq opihete podrobno kakvo trqbva da se napravi za predstavqneto na tozi dokoment .

17-02-2015
М.Тодорова  Отговор

Здравейте !
Интересува ме какви документи трябва да има лице/чуждестранен гражданин,от държава в ЕС за сключване на ТД в България .

15-02-2015
Петя Вълова  Отговор

Здравейте!Съпругът ми е на постоянен трудов договор към Италия.Адресната му регистрация обаче е в България.Какви документи са нужни да подаде за получаване на италиански детски надбавки и може ли това да стане тук от България?Благодаря Ви предварително!

14-02-2015
Антоний Пенчев  Отговор

Здравейте, ще има ли спогодба между България и САЩ за пенсиониране на български граждани, които са плащали съответните такси но нямат надлежните документи за пребиваване в САЩ. В Полша,Чехия и още наколко страни има.Ще направи ли България нещо за поданиците си?Сигурен съм, това ще облекчи живота на много хора.Този въпрос няма нищо политическо.

12-02-2015
Янчо Николов  Отговор

Работих 2014година 7 месеца в държавата в ЕС Франция . От 12.11.2014 съм регистриран на трудовата борса и съм предоставил всички необходими документи за плащан осигурителен доход във Франция. Днес 12,02,2015 все още нямам решение за парично обезщетение и никой на местно ниво гр. Нови пазар не ми дава информация кога ще се случи това. Моля за инфор

11-02-2015
Гатьо Гатев  Отговор

Здравейте!
Работя в Норвегия почти 1 година, но смятам да се прибирам, защото бях освободен, поради намаляне количеството работа. Въпросът ми е мога ли и чрез какъв документ да направя осигурителният ми стаж от Норвегия да бъде признат/прехвърлен в Б-я? Предполагам U1, но информациятс, която получих тук от NAV (службата по заетост) бе объркваща

     Въпроси 1 до 10 от 200 Следваща      Последна