Р България
Начало
І
Карта на сайта
І
Контакти
І
English Version
Министерство на труда и социалната политика
 
Задай въпрос
Въпроси и отговори
 

Подкрепа за детето и семейството

16-09-2014
Севда Кокарова  Отговор

Като имате предвид разпоредбите на чл.61з, ал.2 от Закона за местните данъци и такси, както и §1, т.2 от Допълнителните разпоредби на Закона за семейните помощи за деца, моля да ми отговорите на следния въпрос: Печалбата ми от ЕТ, осъществяващ петентна дейност, следва ли да се включи в средния доход на семейстовто за 12-месеца преди подаване

16-09-2014
ЗВЕЗДЕЛИНА МИХАЙЛОВА  Отговор

Здравейте , имам въпрос ,който не задавам за пръв път. ДОКОГА ЩЕ СЕ ИЗИСКВА БРУТНИЯТ ДОХОД при подаване док, за получаване на детски и защо прага от 350лв е само за РАБОТЕЩИТЕ БЪЛГАРИ!

13-09-2014
Елена Чечкова  Отговор

Здравейте,

Мъжът ми е самоосигуряващ се - управител на ЕООД и се самоосигурява на 420лв. Реално не получава тази сума.
При подаване на документи за детски надбаквки какъв доход да подаде, понеже това е осигурителен, а не брутен доход?

12-09-2014
Ралица Стоичкова  Отговор

Уважаеми Г-н/Г-жо, Може ли мъжът ми да кандидатства за еднократна помощ за 1ви клас! Нямаме брак, но той е припознал детето и на всякъде се водя че не съм самотна майка. Дохода ми се смята за 2ма и е над нормата и нямаме брак. В няколко дирекции не могат да ми дадът отговор. При условие че детето има 2ма родитела и вече бракът не е задължителен..

12-09-2014
Елена Петрова  Отговор

Имам дете с ТЕЛК 60%, ДЦП - без чужда помощ. Имам ли закрила при съкращения и уволнения?

12-09-2014
Златина Желева  Отговор

Възможно ли е парите за интеграция на хора с увреждания/ конкретно визирам децата с ТЕЛК / да бъдат отделени от детските надбавки ?

11-09-2014
София Костaдиновa  Отговор

Здрaвейте, второто ми дете е нa 2 г. и 8 м. и е с aстмa с преоблaдaвaщ aлергичен компонент, и се води хронично болно. Имaм ли прaво нa детски нaдбaвки незaвисимо от доходa? Aко ли дa, сaмо зa едното или и зa двете децa?
Блaгодaря предвaрително.

11-09-2014
Галина Цонева  Отговор

До колко години се изплащат месечни детски надбавки? Синът ми е на 17 години, ученик, имам ли право да ги получавам?

10-09-2014
Рени Иванова  Отговор

Здравейте, този месец подадох молба за детски с номер на банкова сметка, която се оказва запорирана, възможно ли е детските да ми бъдат преведени по друг начин, тъй като в момента това се единствените средства с който ще разполагам. Аз съм майка на 7 деца , разведена съм, и според социалните институции в нашия град нямам право на нищо.

10-09-2014
Десислава Ночева  Отговор

Здравейте,
редовна студентка съм,платено обучение и съм получила стипендия за успех по Проект „Студентски стипендии” – Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.Въпросът ми е тази стипендия декларира ли се в молбата за получаване на детски надбавки?

Първа      Предна Въпроси 21 до 30 от 200 Следваща      Последна