Р България
Начало
І
Карта на сайта
І
Контакти
І
English Version
Министерство на труда и социалната политика
 
Задай въпрос
Въпроси и отговори
 

Заетост и безработица

17-09-2014
Здравко Динев  Отговор

Какъв е крайния срок за подаване на документи по програма "Старт в кариерата" за област Велико Търново

17-09-2014
лилия атанасова  Отговор

завършила съм средно образование 1994г. като шлосер инструменталчик след което се закриха заводите .Наложи се да се преквалифицирам от бюрото като изкарах курсове като шивачка . Отук вече слеват и проблемите.Тази диплома не се приема от работодателите в шивашките цехове тъй като искат 5г.практика Получавасе голямо разминаване...Какво да направя .

16-09-2014
Милка Иванова  Отговор

Здравейте, имам следният въпрос-в момента получавам обезщетение за безработица,ако започна работа преди да ми изтече срока и ако след време пак остана без работа имам ли право на останалата част и как се определя новото обезщетение?

16-09-2014
Николай Тодоров  Отговор

Защо със специалност -бизнес информационни технологии , професионална квалификация -информатик не мога да кандидатствам за позиция 512 от квота 3 по програма Старт в кариерата-документите ми бяха отхвърлени от служител при предварителния подбор. Специалността ми е с професионално направление -информатика и компютърни науки според ПУ П Хилендарски.

16-09-2014
Искра Атанасова  Отговор

Относно програмата "Младежка заетост "-кога реално се очаква да започне да функционира,тоест да бъдат назначавани хора по нея.Приятен ден

15-09-2014
Александрова  Отговор

Здравейте!
Пише Ви една безработна жена на 59 год. Загубих много мой близки /съпруг,майка,баща,свекърва / и изпълних своят дълг. Не знам дали моят въпрос е точно към Вас. Имам ли някаква възможност за обучение,преквалификация, или за образованост и самочувствие на тази възраст ?
Работила съм в администрацията в Енергетика,Образование,

12-09-2014
Латинка Кирилова  Отговор

Ще се наемат ли лица с увреждания по програмата за обучение и заетост на хора с увреждания до края на 2014 г, защото от БТ нямат информация?

12-09-2014
Далия Иванова  Отговор

Здравейте!Работила съм по Старт в кариерата със специалността ми Публична администрация.Сега мога ли да участвам отново с Управление на проекти, след като и двете ми висши образования са в направление Администрация и управление?

11-09-2014
Милена Димитрова  Отговор

При моя стаж 12г,как ще се пенсионирам? (притеснено ми е защото годините ме притискат ,а време не остана та времето което съм била на бюро по труда как ще се стимулира).внесах си осигурителните вноски в пенсионен универсиален фонд ДСК Родина -не ми е ясно ? С уважение Милена 0892942806

11-09-2014
Даниела Иванова  Отговор

Може би не се уточних с предния си въпрос. Работила съм като студентка във фирма, свързана с моята специалност, но за длъжността, която изпълнявах не е необходимо висше образование, а по-скоро средно/средно специално. След дипломирането нямам никакъв стаж. Мога ли да кандидатствам по програма "Старт в кариерата"?

Първа      Предна Въпроси 21 до 30 от 200 Следваща      Последна