Р България
Начало
І
Карта на сайта
І
Контакти
І
English Version
Министерство на труда и социалната политика
 
Задай въпрос
Въпроси и отговори
 

Заетост и безработица

16-09-2014
Николай Тодоров  Отговор

Защо със специалност -бизнес информационни технологии , професионална квалификация -информатик не мога да кандидатствам за позиция 512 от квота 3 по програма Старт в кариерата-документите ми бяха отхвърлени от служител при предварителния подбор. Специалността ми е с професионално направление -информатика и компютърни науки според ПУ П Хилендарски.

16-09-2014
Искра Атанасова  Отговор

Относно програмата "Младежка заетост "-кога реално се очаква да започне да функционира,тоест да бъдат назначавани хора по нея.Приятен ден

15-09-2014
Александрова  Отговор

Здравейте!
Пише Ви една безработна жена на 59 год. Загубих много мой близки /съпруг,майка,баща,свекърва / и изпълних своят дълг. Не знам дали моят въпрос е точно към Вас. Имам ли някаква възможност за обучение,преквалификация, или за образованост и самочувствие на тази възраст ?
Работила съм в администрацията в Енергетика,Образование,

12-09-2014
Латинка Кирилова  Отговор

Ще се наемат ли лица с увреждания по програмата за обучение и заетост на хора с увреждания до края на 2014 г, защото от БТ нямат информация?

12-09-2014
Далия Иванова  Отговор

Здравейте!Работила съм по Старт в кариерата със специалността ми Публична администрация.Сега мога ли да участвам отново с Управление на проекти, след като и двете ми висши образования са в направление Администрация и управление?

11-09-2014
Милена Димитрова  Отговор

При моя стаж 12г,как ще се пенсионирам? (притеснено ми е защото годините ме притискат ,а време не остана та времето което съм била на бюро по труда как ще се стимулира).внесах си осигурителните вноски в пенсионен универсиален фонд ДСК Родина -не ми е ясно ? С уважение Милена 0892942806

11-09-2014
Цветанка Цанова  Отговор

Сега ще бъда четвърти курс,мога ли да кандидатствам за програмата сега или трябва като приключа с обучението си.

09-09-2014
Силвия Димитрова  Отговор

Добър ден!!!Пиша Ви да попитам,защото ще ми дадете по - точен и компетентен отговор на моят въпрос:
Кога ще има бройки за Национална програма "Заетост и обучение на хора с трайни увреждания"
Само не ми казвай те да се консултирам с трудовият посредник към Бюрото,защото и това направех а той дига ръмена и казва,че не знаела
Лек ден Ви пожелавам

09-09-2014
Стефан Христов  Отговор

Започнах работа преди 5 месеца. Всичко варвеше добре, докато изведнъж работата стана прекалено много и сега не мога да се справям.Говорих с работодателя ми 3 пъти но промяна никаква.Бих искам срочният ми договор да не се подновява с безсрочен и да си намеря по-добра работа. Имам ли право на помощи за безработни и как би било наи-добре да постапя ?

08-09-2014
Даниела Иванова  Отговор

Относно програмата Старт в кариерата - знам, че е за младежи до 29 г. без стаж по специалността, но това за периода след дипломирането ли важи или по принцип? По-конкретно докато учех бях на стаж по програма Студентски практики и след това работих 1 месец на 4 ч в същата фирма, но беше временно. Имам ли право да кандидатствам по програмата сега?

Първа      Предна Въпроси 21 до 30 от 200 Следваща      Последна